Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Rekord: négy óra alatt a blogregisztrációtól az MTI-hírig

Ha nem lenne egészen elképesztő a történet, akár egy blogreklám is lehetne: kezdj egy blogolni, a határ a csillagos ég!
A kedves user szerdán létrehozott egy új nicknevet, elindított egy blogot, 10:36-kor kitett egy posztot ami 14:20-kor megjelent MTI-hírként.
  Blogger legyen a gáton, aki ezt utánacsinálja, sajnos nekünk több ezer poszt és 4,5 év után sem jött össze, nem jutottunk el soha az MTI-hírig.
Nagyon tud ez a napraforgo966!

A “blogger” persze nem az időjárásról írt, hanem egy egészen sunyi lejártóposztot készített Ángyán Józsefről. Ángyán, a lemondott államtitkárt az oligarchák miatt távozott, és azóta sem tart lakatot a száján, többek között a hétvégén az FN-nagyinterjúban mesélt érdekes dolgokat.

“Budapest, 2012. május 2., szerda 14:10 (MTI) – A napraforgoblog szerint Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium volt államtitkára azért távozott a tárcától, mert “két haverját” felmentette Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.” – írta az MTI, majd pontról-pontra idézte a blog “állításait“.

A Kettős Mérce blog rákeresett de semmilyen napraforgó blogot nem talált, így az MTI 16:31-kor kiadta újra a “hírt”, de már linkelve a blog címét.

A lejáratókampány nem egy bonyolult dolog, persze okosan kell csinálni, nem így …de úgy látszik, ezek csak erre képesek.

Valamelyik nagyokos agytröszt kitalálta, megcsinálta a blogot, a linket meg átküldte az MTI-nek és valószínűleg egy telefon is ment, hogy legyen lehozva MTI-hírként. Még az is lehet, hogy jól megdicsérték egymást, hogy mennyire kurva jól csinálták ….

Az MTVA azonban évi 70 milliárd adóforintból gazdálkodik, én pedig nem szeretnék semmilyen lejártókampányt finanszírozni….

belénessy.jpgBelénessy Csaba MTI-vezér egyelőre csak annyit nyilatkozott az ügyről, hogy “a napraforgo blog létezik és mi úgy ítéltük meg, hogy az MTI által idézett írásnak hírértéke van. Ezt támasztja alá a Vidékfejlesztési Minisztérium nyilatkozata is. Reméljük, hamarosan közölhetjük Ángyán József volt államtitkár véleményét is.

“Hírértéke van” … ez alapján az MTI-nek sűrűn kellene szemléznie a blogok tartalmát, de mégsem születnek blogbejegyzésekből MTI-hírek.
Természetesen semmilyen más fideszes képviselőt vagy miniszert, államtitkárt mocskolódó blogbejegyzésnek nem lenne soha “hírértéke” az MTVA-nál, érdekes módon az Ángyánt támadó bejegyzés pár órán belül az lett ….

Az LMP tiltakozó levele mellett szerencsére Ángyán sem hagyta magát, és nyílt levelet írt Belénessynek:

“Az MTI 2012. május 2-án 14 óra 20 perckor közreadott egy engem lejáratni szándékozó koncepciós irományból kreált hírt, amelyet visszautasítok. Az abban foglaltak minden alapot nélkülöznek, egytől egyig szemenszedett hazugságokat tartalmaznak. Visszautasítom továbbá azt az eljárásmódot, ahogyan az MTI, az ország közpénzekből fenntartott hírügynöksége egy hivatalosan nem létező blogon ma megjelentetett első és egyetlen bejegyzésből “példás” gyorsasággal, néhány óra leforgása alatt országos hírt kreált anélkül, hogy a bejegyzés tartalmát bármilyen módon ellenőrizte volna.

Követelem, hogy a jó hírnévhez való jogom durva megsértését helyesbítő közlemény azonnali kiadásával korrigálják, s erre külön hívják fel azon sajtóorgánumok figyelmét, amelyek az Önök hírét átvették! A helyesbítő közleménnyel egyidejűleg az MTI jelen levelemet is hozza nyilvánosságra!

Követelem továbbá, hogy indítsanak azonnali vizsgálatot annak kiderítésére: hogyan fordulhatott elő, hogy egy ilyen “1 napos blog” első és egyetlen bejegyzése vezető hírré válhatott az MTI-nél, különös tekintettel arra is, hogy ki vagy mely intézmény volt a “figyelemfelhívó hírforrás”! Elvárom, hogy a vizsgálat eredményeiről engem informáljanak és a közvéleményt tájékoztassák.”

Egyre csak szaporodnak az anomáliák az MTVA háza táján, hétfőn kiderült, hogy Ipkovich György MSZP-s képviselő magyar hangja Schiffer András (LMP), az MTVA szerint Schiffer félreértette a dolgokat, ez nem cenzúra volt, hanem “hallgatóbarát szerkesztői eljárás”.

És végül egy friss hír:
Politikailag elfogultnak és bizonyítékok nélkülinek tartja a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár a Freedom House jelentését, amely szerint Magyarországon csak részben szabad a sajtó.

Megosztás