Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Fejér megye kipipálva

ezzel a programmal szemben mohó, zsákmányszerző gazdasági érdekcsoportok, hogy ne mondjam „maffiacsaládok”, spekuláns nagytőkés „oligarchák” és a volt TSz-eket, állami gazdaságokat a többiek elől elprivatizáló nagybirtokos „zöldbárók” koalíciója jött létre.” – indokolta lemondását Ángyán József a FVM államtitkári tisztségéről 2 hónappal ezelőtt.

Ki kapta a földet és miért? Meg kell mondani! (…) Ez védhetetlen. (…)” – mondta Ángyán a mezőgazdasági bizottság ülésén 1 hónappal ezelőtt. 

A magyar földre kért moratórium lassan lejár, az ára töredéke a nyugati áraknak, nem véletlenül bukkan fel egyre több földtulajdon a kedves képviselők vagyonnyilatkozatában. Nyilván így védik meg a magyar földet …

Az Origo megszerezte, hogy kik kapták meg a Fejér megyében meghirdetett 5000 hektárnyi földet. 

1. 1830 hektárt nyertek a Csákvári Mezőgazdasági Zrt. korábbi és jelenlegi vezetői és családtagjaik:”716 hektárt a gazdaság korábbi vezetője, Antalffy György családtagjai – nevelt fia, lánya, édesanyja – nyertek el, 658 hektár jutott a társaságot jelenleg is vezető Zimmermann István családtagjainak, 192 hektár Tarjányi Antalnak, a vállalat cégjegyzésre jogosult alkalmazottjának (akinek a felesége is a zrt. felügyelőbizottsági tagja), 264 hektár pedig a gazdaság fővadászának.
A kiírási feltétel, hogy „pályázó 1200 hektárnál nagyobb területet sem a Magyar Államtól, sem mástól nem bérel és nem tulajdonol” így teljesült is … apróbb baki, hogy az nyertesek 20 km-nél messzebb laknak az elnyert földektől, márpedig szintén kiírási feltétel volt, hogy a lakóhely maximum 20 km-re lehet a földterülettől.

2. Mészáros Lőrinc cége, a Búzakalász 66 kft, (Mészáros Felcsút polgármestere és a futballakadémia vezetője) 984 hektár nyert, felesége 94 hektárt, testvére pedig 145 hektár. 984+94+145 = 1223 …
 
3.  A felcsúti Fidesz-elnök férje, Flier János és családtagjai 320 hektár nyertek.

4. Kiss Árpád, a kápolnásnyéki önkormányzat pénzügyi bizottságának külsős tagja 285 hektárt nyert. A nádarató-tetőfedő vállalkozó egy vállalkozóval művelteti a földet, bár a kiírás szerint tilos a földek továbbadása. Kiss úr amúgy Farkas Imrének, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) földügyekért felelős államtitkárának a szomszédja Kápolnásnyéken.

5. Nagy Péter 115 hektárt nyert. Nagy úr a pályázatokat kiíró földalap vagyongazdálkodásért felelős elnökhelyettesének, Nagy Jánosnak az unokaöccse. 

Ez az öt csoport 3773 hektárt vitt az 5000-ből… de semmi probléma, 21 pályázónak azért jutott összesen 630 hektár. Örüljenek, hogy egyáltalán nyertek ….

Megosztás