Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Célzott miniszterelnöki spam a láthatáron

A fideszes Koszorús László pénteken benyújtott egy törvénymódosítási javaslatot, mely szerint a Miniszterelnökség kiválogatott neveket és lakcímeket kérhetne ki a nyilvántartásból.

spam.jpg

 

A hivatkozott kiválasztási szempontok a következők:

az állampolgárok

– neme
– születési helye és ideje
– lakcíme
– családi állapota, házasságkötése vagy bejegyzett élettársi kapcsolata létesítésének helye

Minderre az indoklás szerint azért van szükség, mert

"A kormányzati intézkedések során szükségessé válhat a polgárok tájékoztatása vagy véleményének, álláspontjának megismerése.
A törvénymódosítás lehetőséget biztosít minden érintett polgár számára, hogy meghatározott ügyekben részleteiben is megismerhesse a kormányzati intézkedéseket és azokról véleményt nyilvánítson."

 

Apróság, hogy a törvény szerint a fenti kritériumok alapján közvélemény-kutatás és piackutatás, valamint közvetlen üzletszerzés céljából igényelhetnek adatokat az arra jogosultak.

Tényleg ez lenne a feladata a Miniszterelnökségnek, Orbán Viktornak?

Aki egyébként a sajátjait sem avatta be a Második Lépésbe, de majd minket tájékoztat, célzottan! Cöcöcö….

Örülhetnénk persze, hogy így legalább nem küldik ki 9,5 millió példányban, ha valami mondanivalója támad, csak bizonyos témákban bizonyos csoportoknak fog írni, félő azonban, hogy ez gyakran előfordul majd, így összességében rosszabbul járunk, a nyomdászok pedig jobban.

Már azt tippelgetjük Zeroval, hogy elsőként vajon kinek küld levelet a Miniszterelnök Úr, és miről?

A 20 és 40 év közötti, tehát valószínűleg gyermeke(ke)t nevelő, családi pótlékot kapó korosztálynak arról, hogy az Erzsébet-utalványból legalább nem a franciák húznak hasznot?

Vagy a 18 és 98 év közöttieknek, mint potenciális bankszámla- és telefonelőfizetés-tulajdonosoknak Cséfalvay államtitkár úr bámulatos logikára valló magyarázatát, miszerint "Sok kicsi sokra megy. Azért alacsonyak az értékek, hogy ne terheljék a lakosságot."?

Esetleg mondjuk a 2012.12.31. után születetteknek, hogy babakötvényükkel kiveszik a részüket az államadósság elleni harcból?

 

Megosztás