Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Percenként két apró matolcsyforinttal a szabadságharcért

Pénteken már egyes távközlési cégekkel egyeztetett az NGM, így napok kérdése volt, honnan fognak előszivárogni a szaftos részletek.
Ez feltehetően a T-Com -> Deutsche Telekom -> Die Welt vonalon futott végig, mivel a német újság szerint percenként és smsenként 2 forint lesz adó, már júliustól, és kivezetés nélkül (illetve amíg el nem törli valami épeszű miniszter).

Az adó nem csak a mobil, hanem a vezetékes hívásokra is vonatkozna, így sikerült Matolcsynak egy olyan adót kitalálnia, ahol a 9 évestől a 99 éves korig mindenkit megszívatnak, és ezenkívül minden céget és vállalatot is.

A tervezett bevétel amúgy 51 milliárd forint évente.

Mit is jelent ez a roppant okos és jól átgondolt adó?

1. Újra rajtunk fog röhögni a világ.

2. Remélem nem felejti el Matolcsy, hogy a 27%-os áfát (újabb világröhögés) még rátegye az adóra.

3. Sikerül még egy jobban szétnyitni az ollót a haza és az osztrák perc és sms árak között, nem mintha az a 7,5-szeres és 15-szörös különbség csekély lett volna. Keleti bérek, nyugati árak. Illetve most már örülnénk, ha „csak” a nyugati árak lennének nálunk…

4. A Diginél 3,75 forint 1 perc hívás. + 2 forint adó 53%-os emelés.
    A UPC-nél 9,65 forint 1 perc hívás. + 2 forint adó 20%-os emelés.
    T-Com-nál a 15 és 30 forintos percdíjakra jön rá a 2 forint (13% és 6%-os emelés.)

5. Egy példa: Telenor, „Okostelefon 180” díjcsomag 4990-ért, 180 perc lebeszélhető (erre egyből 360 ft az adó), 34 forint a perdíj és az sms-díj, erre jönne a 2 forint adó.

6. A nulla forintos percdíjra a 2 forint adó az 2 ft-os emelés. Mi lesz a flottacsomagokkal, ahol egy fix összegért ingyen lehet telefonálni? 1000 perc az 2000 forint, a TELEFON MUNKAESZKÖZ IS, kiszámlázzák az ingyenes telefonhívásokra az adót?

7. Ezzel siker tönkre vágni a korlátlan csomagokat, bár a csomag továbbra is korlátlan lesz, csak +2 ft/perc. Anyád.

8. Nyilván a gazdaság erősítését szolgálja, ha az emberek kevesebbet fognak telefonálni. 20 perces telefonbeszélgetés az ügyfélszolgálattal? Inkább akkor bemegyek személyesen. Bár a személyes ügyfélszolgálatnál nincs drágább, de ez kit érdekel? Új munkahelyeket teremtünk.

9. Matolcsy balfasz ötlete elhozhatja a mobilnet forradalmat, majd szépen átszokik egyre több ember, hogy sms helyett inkább Gtalk-ozzon, a telefonhívását pedig VOIP alapon intézze (pl. Viber) ….

10. A telekom-cégek beszopták, minden percet és sms-t dokumentálni kell, mert különben nem tudják az adót fizetni. Minden egyéb céget beszopattak, mert a céges telefonokra újabb adó kerül, amit könyvelni, számlázni kell, és mindenki mást is beszopattak, mert az biztos, hogy mindenki telefonál.

11. A tervezett 51 milliárdból nem jön ki az új Puskás-stadion, 1 heti nyugdíj (!), és a Szajol Püspökladány vasútvonal és csak félig lenne felújítva.

12. Vajon megéri egy újabb idióta adóval tényleg mind a 8 millió magyart felkúrni idegileg, rongyos 51 milliárdért? Tényleg nem lehet a 14 000 milliárdos kiadási oldalon 51 milliárdot találni?

13. Blokk-adó mikor lesz? Vásárolni is mindenki szokott.

+1. Nem lenne könnyebb Matolcsyt elcsapni? Már az olcsóbb kamatokon összejönne az az 51 milliárd.

Friss:
Az új adó már olvasható a Széll Kálmán 2.0-ban (erről bővebben a másik posztban):

TÁVKÖZLÉSI SZOLGÁLTATÁSI ADÓ BEVEZETÉSE
A bevételek növelését szolgálja a távközlési szolgáltatásokra kivetett, indirekt adó bevezetése. A
2012-es költségvetés egyensúlyának biztosítása érdekében az adónem már az idei év közepétől bevezetésre
kerülne. Az adó illeszkedik a Kormány jövedelmi adók súlyának csökkentését és az indirekt adók súlyának növelését célzó politikájába. Hasonló, fogyasztási típusú telekommunikációs adóra találhatunk példát az Egyesült Államok számos tagállamában és Máltán. Az adó általánosan minden megkezdett perc és elküldött SMS/MMS után 2 forint. Az adónem bevezetése 2012-ben várakozásaink szerint 30 milliárd forint, 2013-tól 52 milliárd forint többletbevételt eredményez éves szinten.”

Megosztás