Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Óh, yeah: Internetadó! Telefonadó!

Ki kell vezetni a különadókat, de a helyük egy kibaszott nagy lyuk lesz a költségvetésben (idén 150 milliárd, 2013 400 milliárd), így ahelyett, hogy csökkentenék a kiadásokat, új adókon ötletelnek Matolcsyék. Csodálkozom,hogy a jövedékiadó-emelés még nem került szóba, ezt a bevált módszert még az NGM portása is ismeri.

Röviden: most már tényleg menjetek a halál faszára, mocskos dilettáns banda.

A sárgacsekk-adó még nem lesz elég, hogy a költségvetési lyukat befoltozza, a gazdasági minisztérium ezért azt javasolja a kormánynak, hogy minden vezetékes és mobiltelefonálást, valamint internetforgalmat adóztasson meg.

A sárgacsekk-adó (!) ami még nem is létezik (!), de már most tudják (!) hogy nem lesz elég. Mennyire „matolcsys!

A telefon- és internetadó ugyanúgy működne, mint a sárgacsekk-adó: a szolgáltatók számláznák ki az adót (ahogyan most az áfát is), szednék be, de a teher a felhasználókat sújtaná. Vagyis aki sms-ezik, mobiltelefonál vagy vezetékes készülékről hív valakit, internetezik, az viselné az elvonás terhét. Az adó mértékét forrásaink nem tudták megmondani, szerintük még nem dőlt el, hogy adatforgalom, vagy a felhasznált percek alapján fizetettik-e meg az új adót.” – írja az Origo.

Beszarás az egész, kivezetik a különadót, majd visszavezetik más néven, de most már teljesen nyíltan a Zemberekre hárítva. És a különadóra még nyugodtan számoljuk rá a 27%-os áfát….

Korrupt banda, 100 milliárd stadionokra, 200 milliárd a Közgépnek, 100 milliárd az állami mobilvállalatba (LOL!) amiről „azt mondják, a nem tartozik a közbeszerzés hatálya alá” … ugye tudjuk hogy ez mit jelent…. 100 milliárddal nagyobb kamatteher (csak eddig), mert a piaci hitel jelenleg nem olcsó a számunkra.

Nincs már manyup pénz, a trükkök százai sem mennek, mert az EU nagyítóval vizsgál mellett, és fingjuk sincs mit csináljanak, ezért minden szar ötletükből különadót csinálnak.

Mire nincs még adó kivetve? Gyorsan össze kellene írni ezeknek, csakhogy ne érjen meglepetés bennünket.

És mindeközben Orbán Viktor ül, csak ül a tárgyalóasztalnál,és várja, csak várja az IMF-tágyalódelegációt….

Párhuzamos Matolcsyverzum:

matolcsy_1.jpg

„Az internetadó miatt csak ilyen felbontású részletességre tellik.”

Nyitra Zsolt tiltakozása:
„Az a hír járja, Önök az internetadó ötletének nyilvánvaló kudarca ellenére most erővel, hatalmi szóval, nyomásgyakorlással, különböző háttértárgyalásokon kívánják rávenni a szolgáltatókat és a civil szervezeteket arra, hogy adják össze az internetadóból várt pénzt.
Önként és dalolva.
Miniszter Úr!
Választ várok arra a kérdésre, hogy mit terveznek megint. Tényleg azt tervezik-e, hogy a szolgáltatókkal és a civilekkel aláíratnak az internetadóhoz kötődő megállapodásokat?
Mindannyian jól tudjuk, hogy a szolgáltatásokért ki fizet: a vásárló, azaz a fogyasztó. A hazai piaci versenyben egyetlen szolgáltató sem fogja ezt az újabb sarcot benyelni, hanem mindenképpen át fogják hárítani a fogyasztókra.
Az internetadó – legyen nyílt vagy akár burkolt -, teljességgel elfogadhatatlan.”
2008-ból

Míg Nyugaton a Google, az Apple és a többi mammutcég 2012-es slágerszava a „felhő„, addig nálunk szintén az lesz!
Igaz, kicsit máshogy …

felhő.jpg

Megosztás