Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Nem plagizált?

A megújulás azt is jelenti, hogy Magyarország nem lehet a jövőben olyan következmények nélküli ország, mint az elmúlt nyolc évben volt.” – Orbán Viktor, 2011

A Magyar Nemzet hozta az első trailert a holnapi nap remeknek ígérkező eseményéből, amikor is a Bizottság két hónapnyi aprólékos munka eredményét fogja nyilvánosságra hozni, és egyben megismerjük a Bizottság tagjait is.

Sajnos a Magyar Nemzet már az első mondatban elsüti a csattanót, de annyi baj legyen, szóval a jó hír:
Schmitt Pál nem plagizált!
A lap információi szerint az öt tagból álló testület megállapította, hogy az akkori, tehát az 1992-ben hatályos jogszabályoknak és az egyetemi szabályzatnak megfelelt Schmitt Pál dolgozata, ezért nem indokolt a doktori cím elvétele. A Magyar Nemzet úgy értesült, a tényfeltáró bizottság a disszertációban felhasznált források megjelölését szakszerűtlennek minősítette, ugyanakkor rámutatott arra, hogy ezekre a hiányosságokra már az előopponensi véleményben fel kellett volna hívni Schmitt Pál figyelmét, ez azonban nem történt meg.

Izgatottan várjuk a részletes magyarázatot, hogy lehet akkor, hogy a 225 oldalból 213 oldal szó szerint megegyezik más művekkel.

Remélem azért nem verik rá posztomusz a bolgár íróra a plágium vádját, hiszen teljesen nyilvánvaló, hogy valaki másolt valakiről.
És ha nem Schmitt Pál, akkor …

Ez az ország egy vicc.

Az elmúlt évtizedben Magyarországot sokan nevezhették következmények nélküli országnak (…) Sok millió magyar dolgozik keményen és törekszik a becsületes életre, és a nemzet csak akkor lehet erős, ha a szabályok mindenkire vonatkoznak, ezért a kiskapukat be kell zárni.” – Orbán Viktor, 2012

Friss:
1157 oldalas jelentést írt a Bizottság, amiből kitettek egy 3 oldalas összefoglalót a SOTE honlapjára.

A tagok:
tagok.jpg

A jelentés pdf-ben.

Csodálatos az egész, megállapítják, hogy Schmitt lopta az egészet, „másolta”, de az opponensek hibáztak, nem Schmitt, akit ezek szerint megtévesztettek, mert ő abban a hiszemben volt, hogy minden rendben 🙂
 

jelentés11.jpg

jelentés22.jpg
jelentés33.jpg

És még egy kis színes:

„Schmitt Pál disszertációjának kivizsgálása közben kapta meg a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöki posztját a vizsgálóbizottság egyik tagja, Tóth Miklós. A Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának dékánját a MOB február 26-ai közgyűlésén választották meg az elnökség tagjának, hetekkel a vizsgálóbizottság felállítását követően, s szinte napra pontosan egy hónappal a mai „eredményhirdetés” előtt. A szakember egyben a diák- és főiskolai-egyetemi sportért felelős szakmai tagozat elnöke is lett.”

Megosztás