Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Külföldi vendégek a nemzeti ünnepen – Selmeczi kiakadt

Selmeczi alá valami elképesztően zseniális szöveget tolt az írnok, mert ugye Gabikáról nagy teljesítményeket sosem feltételezünk. Egy rövid MTI-sajtóközleménybe belezsúfolni a teljes „elmúltnyolcévet” tényleg példát mutat minden közleményíró pártállami (vagy állampárti) sajtómunkás számára.

Fidesz: A nemzetközi baloldalnak már az ünnepeink sem szentek?

Tovább folytatódik a nemzetközi baloldal támadása Magyarország ellen. Már március 15-i nemzeti ünnepünk sem szent az MSZP-s, SZDSZ-es külföldi elvbarátok számára. A  francia értelmiségiek  azon kívül, hogy butaságokat beszélnek, kettős mércével is mérnek. Nem emlékszünk, hogy hasonló vehemenciával képviselték volna a Gyurcsány-korszak visszaéléseinek áldozatait, felemelték volna szavukat például a rendőrterror, a szocialista korrupciós gépezet, a legdurvább politikai hazugságok, vagy éppen a költségvetési adatok – Európában is párját ritkító – meghamisítása ellen. Mindennek ellenére bárkit szívesen látunk Magyarországon, aki személyesen akar meggyőződni arról, hogy a magyarok új irányt szabtak országuknak, együttes erővel törekednek hazájuk felemelésére, és békésen, méltósággal ünneplik az 1848-as forradalom emléknapját. 

Selmeczi Gabriella,  a Fidesz szóvivője 

Az a hír verte ki a biztosítékot ennyire Gabikánál, hogy a március 15-i Milla-tüntetésen való részvételre szólítottak fel ismert francia értelmiségiek hétfőn a Libération című francia baloldali lapban.
Az persze nem tudjuk, hogy jönnek vagy nem jönnek, meg persze tényleg elképesztően balfaszság egy magyar nemzeti ünnepre külföldieket meghívni aktuálpolitikai célokból.

Szerencsére a Fideszre nem jellemző a kettős mérce, teljesen jogos, hogy a magyar állami ünnep csak a magyaroké, ezért a becslések szerint 2000 – 5000 lengyel érkezik az állami ünnepre, még különvonatot is indítanak. Persze ők nem a nemzetközi jobboldal ügynökei, őket a Parlamentben fogadják. Még külön oldalt és készítettek  a lengyelek …
Akik persze egy szót sem fognak érteni Orbán beszédéből, de ha a tömeg tapsol, akkor ők is biztosan tapsolni fognak, biztos nagy élmény lesz. Már én is kinéztem egy-két vonzónak tűnő lengyel állami ünnepet, ahol meghallgathatom a lengyel miniszterelnök ünnepi beszédét – lengyelül.

lengyelmagyar.jpg
Mondjuk legalább a legjobb arcok jönnek Lengyelországból, hiszen Semjén mikor tüzelte a Zembereket a beszédével úgy, hogy Rétvári Bence egy szobrot (Mária-szobor?) tartott a háta mögött? Sohasenem, ugye …

Nagy utazás Magyarországra” (Jan Pospieszalski – Wielki wyjazd na Węgry (4 marca 2012r. Kraków)

Tényleg jó lenne, ha az ünnep csak ünnep lenne, bár ez túl nagy kérés …

Megosztás