Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Négy éve mondtunk nemet a tandíjra

Négy évvel ezelőtt, 2008. március 9-én volt a szociális népszavazás.

Három kérdésben döntött a szavazáson megjelent 4 millió választópolgár:

  • Egyetért-e Ön azzal, hogy a fekvőbeteg-gyógyintézeti ellátásért a jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január 1-jétől ne kelljen kórházi napidíjat fizetni?
  • Egyetért-e Ön azzal, hogy a háziorvosi ellátásért, fogászati ellátásért és a járóbeteg-szakellátásért a jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január 1-jétől ne kelljen vizitdíjat fizetni?
  • Egyetért-e Ön azzal, hogy az államilag támogatott felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatóknak ne kelljen képzési hozzájárulást fizetni?

A tandíjat 3 309 616 szavazó utasította el.

3 igennel sokat spórolhatsz:

Fidesz kampányvideó, rendezői változat:

Igen kampányfilm:



Kerényi Imre:

A legnagyobb hazugságvideó, Orbán Viktor a tandíjról a Szólás Szabadságában:

Arról van szó, hogy akik szegény sorba született, de tehetséges gyerek eljuthasson az egyetemre, akik szegények, nem fogják tudni kifizetni a tandíjat a gyermekei számára …”

Plakátmustra:

Álljon itt azért, hogy micsoda szörnyűségre mondtak akkor nemet a Zemberek:

A 2006 októberében módosított felsőoktatási törvény alapján 2008 szeptembertől az államilag támogatott szakokon képzési hozzájárulást, röviden tandíjat kell fizetniük a hallgatóknak. Az intézkedés felmenő rendszerben lép életbe, csak azokra vonatkozik, akik 2007-ben voltak elsőévesek.
A díj összege a legtöbb egyetemen alapképzésben havi 10 500 forint, a mesterképzésben, illetve az egységes osztatlan képzésben (orvos, építész, jogász) 15 ezer forint (félévre 52 500, illetve 75 000 forint).
Az alapképzésben és az egységes osztatlan képzésben az elsőéves hallgatóknak nem kell fizetniük. A második évtől a tanulmányi eredmények alapján a diákok legjobban teljesítő 15 százaléka mentesül a hozzájárulás fizetése alól.”

Félévente 52 ezer forint … a betyárját, még jó hogy a Fidesz eltörölte!

Azok a kedves diákok meg, akik most nem fognak bekerülni az „ingyenes” 33 927 hely valamelyikére, és be kell fizetniük félévente a 150 ezer – 1 millió forint közé eső tandíjat, jusson eszükbe, hogy mennyire felemelő érzés volt együtt nemet mondani a tandíjra négy évvel ezelőtt!

Megosztás