Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Ezért ment a sírás?

A Zöld Pardon vezetőségének nyílt levele Rétvári Bencének, a XI. kerület országgyűlési képviselőjének:

Tisztelt Képviselő Úr!

Örülünk, hogy Tabi Norbertnek írott és a Facebookon közzétett képviselői válaszlevelében nyíltan is kifejezte szimpátiáját a Zöld Pardon mellett Az abban foglalt javaslattal azonban, miszerint a ZP-t a Lágymányosi híd közelébe szeretnék költöztetni annak érdekében, hogy kevésbé zavarja a környéken lakókat, sajnos nem tudunk egyetérteni. Úgy gondoljuk, hogy a Zöld Pardon jelenleg a közlekedés és a zaj szempontjából is ideális helyen van és esetleges elköltöztetése a Lágymányosi hídhoz (Rákóczi hídhoz) több problémát okozna, mint amennyit megoldana.

A Zöld Pardon bejárata jelenleg 30 méterre helyezkedik el az éjszaka is közlekedő 4-es 6-os villamos megállójától. Éppen ez az egyik oka annak, hogy a szülők jó szívvel engedik el gyerekeiket hozzánk. Ugyanakkor az önkormányzat egyes illetékesei által számunkra informálisan javasolt, a Lágymányosi híd budai hídfőjének északi oldalán fekvő terület nagyjából 1 kilométerre van ettől a megállótól.
(…)
A zaj kérdésével kapcsolatban tisztáznunk kell egy nagyon fontos kérdést. Az önkormányzat utóbbi nyilatkozatai szerint nem a zaj okozza a problémát (ezt támasztják alá a hivatalos zajszintmérési jegyzőkönyvek is). Ha a zajt most újra problémának látják, annyit mindenképp megjegyeznénk, hogy a Zöld Pardonhoz eső legközelebbi lakóház nagyjából ugyanolyan távolságra van a Zöld Pardon jelenlegi helyétől, mint a javasolni vélt új területhez legközelebb eső házak, a Bogdánffy utcai lakótelep épületei. Tehát a Zöld Pardon csak a közönségétől kerülne messzebb, a lakóházaktól semmiképp. Nincsenek arról illúzióink, hogy a hosszú úton hazafelé tartó fiatalok beszélgetése, jókedvű éneklése egyesek számára elviselhetetlen módon növelné meg a városrész éjszakai alapzaját.

Egyszóval ha a XI. kerületi önkormányzat most is zavaró tényezőként tekint a Zöld Pardonba érkező fiatalokra, akkor a fenti helyszínen ez még hangsúlyosabban jelentkezne. A Zöld Pardon elköltöztetése nem megoldaná, hanem megsokszorozná a problémát.
(…)

A Zöld Pardon vezetősége,
2011. szeptember

nagy_terkep.jpg
2012. március 8:
Épül az új Zöld Pardon.
A Lágymányosi híd lehajtójában.

20120308-epul-a-zold-pardon-zp2.jpg(Fotó: Origo)

Ez igen! Sikerült arrébb tenni a Zöld Pardont a lakóházaktól 150 méterrel !!!

Most már csak azt nem értem, mi értelme volt a tavalyi gigantikus dráma-fesztiválnak? Ezért ment a nagy tüntetéssorozat, a sírás-rívás?

Persze a helyi Fidesz is elmehet a sunyiba, ezért köcsögösködtek? Már akkor látszott, hogy a Zöld Pardon „bezárásával” a kerületi Fidesz kurva nagy öngólt lőtt, de most tényleg sikerül mindezt megkoronázni…

Megosztás