Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Botrány: a NAV-ot küldték az Egymillióan a magyar sajtószabadságért mozgalomra

A március 15-i tüntetéseket a kormány úgy próbálta megakadályozni, hogy Budapest összes tüntetésre alkalmas terét lefoglalta. A felháborodás után február 17-én a KIM, a Főváros és az Egymillión a magyar sajtószabadságért civil mozgalom megállapodtak, hogy mégis megkaphatja a a mozgalom a Szabadsajtó utcát az ünnepnapra.

Nagy brainstorming kezdődhetett a legfelsőbb körökben, hogy akkor most is a fene legyen, a „csempésszünk drogot a szervezők autójába és a haveri kutya majd megtalálja” módszert Veres Janiék már kipipálták, így nem maradt más, mint a  NAV-ot bevetni.

Az Index cikke szerint a mozgalom adományait kezelő két személyt Torsa Mátyást és Fölkel Róbertet adóellenőrzésre hívta be a NAV. Torsa Mátyás szerint „feltűnő volt, hogy a NAV két munkatársának kérdései a demonstrációk szervezési ügyeire irányultak. A NAV szerinte arra kíváncsi, hogy ki kezeli az EMS Youtube-csatornáját, ki készítette a kampányvideókat és mennyiért, hogyan működik a szervezet, ki és mennyit keres a tüntetéseken. Torsa beszámolója szerint a NAV-osok elmondták, hogy felsőbb utasításra végzik az ellenőrzést, azt is közölték hogy az ellenőrzés időzítése célzatos.
A tüntetésekhez adott adományok 2011-ben érkeztek be Fölkel és Torsa bankszámláira, a tavalyi évről szóló adóbevallás benyújtási határideje azonban május, így azt a NAV még nem vizsgálja. A beszélgetésen Torsa Mátyás szerint ugyanakkor a NAV munkatársai felajánlották: „hogy ne legyen baj, segítenek összerakni a bevallást”, amihez tudniuk kéne a közreműködők, segítők nevét, és be kéne vinnie az összes számlát és bizonylatot.”

A Nemzeti Együttműködés Rendszere újabb szintet ugrott, a NAV-ot idáig még nem vetették be….

Vajon mi a búbánatos köze van a NAV-nak ahhoz, hogy ki kezeli a mozgalom Youtube-csatornáját?!

Még jó, hogy a törvény szerint a „NAV önállóan működő és gazdálkodó központi költségvetési szerv”, és a „kijelölt miniszter felügyeli és ellenőrzi a NAV tevékenységét és vezetését, a törvények és más jogszabályok végrehajtását, (…)feladatai ellátásához, továbbá a törvényesség és szakszerűség ellenőrzése érdekében a NAV vezetőjétől jelentéseket, beszámolókat, adatszolgáltatásokat kérhet, továbbá – amennyiben az jogszabályban meghatározott feladata ellátásához szükséges – bármely ügyről tájékoztatást kérhet.”

Nem igazán sikerült megtalálni a törvényben, hogy utasíthatják a NAV-ot hogy kit és mikor ellenőrizzenek …

Az összes korrupciós ügyben már rég el lehetett volna kapni az illetőket, mert ugyan hogy magyarázza meg Hagyó Miklós, hogyan sikerült a fizetéséből megvennie a 4 budai házát? Vagy Mesterházy Ernő? Vagy Hunvald György? Vagy Boldvai László? Vagy a parlamenti képviselők, akik hirtelen 20-30 milliókat végtörlesztettek, és „ajándékba” kapták a szántókat, hektárokat, ingatlanokat?

Sajnos rájuk nincs kapacitás, de a szerenádozókra, a busójárókra meg a két civilre bőven jut idő …

Viszont az legalább világosan kiderült: igen, ennyire be vannak szarva a március 15-től … nincs nagy véleményem ezekről az ellenzéki mozgalmakról, de csak sikerül elérniük, hogy meggondoljam magam, és kimenjek a Szabadsajtó útra ….

Ez egy példátlan és botrányos eset, és természetes semmiféle következménye nem lesz, ahogy azt már megszokhattuk ebben az országban. Ha nagyon-nagy lenne a botrány, akkor –esetleg– elküldenek egy titkárnőt vagy egy portást és minden megy tovább …

fig2.JPGA NAV vajon ugyanilyen lelkesen vizsgálja a nagy sikerű Békemenet szervezőit, az esemény pénzügyeit is?

A NAV megvizsgálja, hogy hogy ki, mennyit és honnan fizetett azokért az óriásplakátokért és totemhirdetésekért, amivel most teleszórták a várost?

Megosztás