Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Hunvaldot kiköpte a Nagy Elszámoltatás

Hunvald György MSZP-s volt polgármester a belebegtetett 10-15 év helyett másfél év börtönbüntetést kapott.
Mivel 2,5 évet töltött előzetesben, így a büntetését már leülte, sőt a másodfok után valószínűleg a magyar államnak, vagyis az adófizetőknek kell fizetnie Hunvaldnak a jogtalanul előzetesben eltöltött 1 évért.

A volt polgármestert hűtlen kezelésben, okirat-hamisításban és hivatali visszaélésben találták bűnösnek, felmentették viszont a csalás vádja alól. A vádirat szerint Hunvald az ingatlanügyeken kívül, amelyeknek eladásában a vádirat szerint ő is szerepet játszott, ötrendbeli hűtlen kezelést, négyrendbeli okirat-hamisítást, ötrendbeli hivatali visszaélést, valamint hivatali vesztegetést is. A vádiratban fiktív tanácsadói szerződések, hivatali telefonok jogellenes használata és barátoknak kiutalt önkormányzati lakások bukkannak fel a neve mellett.

Mindez ma másfél évet ér. Közszereplőként, polgármesterként az adófizetők pénzét lopta, a kerületet károsította meg.
Mindez ma másfél évet ér.

Nehéz ezt megemészteni, nagyon nehéz….
Hosszú éveken keresztül, egy jól felépített, több szereplőből álló bűnszervezet az önkormányzat tulajdonában álló ingatlanokat a forgalmi érték alatt megvásárolta, majd a vásárlást követően – offshore cégek közbeiktatásával – rövid időn belül, jelentős haszonnal külföldi befektetőnek továbbértékesítette. (Minderről bővebben itt.)
Mindez a helyi kiskirály, a polgármester tudtával és segítségével. Sőt, elég nehezen tudom elképzelni, hogy a képviselő-testület tagjai (pártszínektől függetlenül!), ne  tudtak volna arról, hogy mi megy a kerületben. Főleg, hogy minden eladást megszavaztak, mindannyian.

Azt miért nem kérdezte meg senki Hunvaldtól, hogy miért nem közvetlenül a külföldi befektetőknek adták el az ingatlanokat – milliárdokért? Ez a „módszer” persze nem csak Erzsébetvárosban volt bevett, Terézvárosban szintén így adták el az Andrássy úti ingatlanokat, sőt, igazából csak kreatív elme szükséges más területekre alkalmazni ezt, a Duna TV-ből például 800 milliót loptak ki hasonló módon. Ja, hogy az szintén közpénz? Érdekes ….

Mindez ma másfél évet ér.

Miért tekintik ugyanolyan súlyú ügynek, ha egy magáncég vezetője lopja el a cége tulajdonát, mint ha a polgármester a kerületét?

Miért nem lehet kétszeres szorzóval indítani a büntetési tételeket, ahol közpénzt lopnak el?

Zuschlag a nyomorult 70 milliójára 5 évet kapott. Balek, és még mindig kussol, pedig csak egy sakkfigura volt.

Hunvald Györgynek 21 millió forintot kell megfizetnie, a bíróság ugyanakkor megszüntette ingatlanainak, valamint a mások nevén szereplő nagy értékű autóinak és repülőjének zár alá vételét, így Gyuri legnagyobb dilemmája ezekben a percekben, hogy melyik autójával menjen haza. Én a Jaguár XJ-t választanám.

Sőt.
A másodfok után még Hunvald perelheti teljes joggal a Magyar Államot kártérítésért, mert 1 évvel többet töltött előzetesben.

Csodálatosan alakul az Elmúltnyolcév Nagy Elszámoltatása, az adófizetők pénzéből még mi fizethetünk Hunvaldnak, aki éppen az adófizetők pénzét lopta éveken keresztül.
Micsoda sérelem, elloptak az életéből egy évet! Ez vajon hány milliót érhet?

Sajnos úgy néz ki, hogy az utóbbi évek nagy korrupciós botrányai csak azért pattantak ki, mert az MSZP-n belül így számoltak le egymással az elvtársak. A Fidesz egy picit intelligensebb egy fokkal, ők nem vonják bele az ügyészséget a belharcaikba. 

Ha úgy alakulnak a dolgok, akkor Hunvald és Hagyó akár már az MSZP-székházban szurkolhat 2014-ben a pártja választási sikeréért.

hunvald.jpg

Az a mosoly .. az új trollface!

Megosztás