Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

A halal hús az új chilei cseresznye?

„A dél-chilei cseresznyefák nem ütik meg magyar fajtársaik színvonalát. Hatalmas lehetőségek vannak a két ország éghajlatbeli különbségeinek kiaknázására. Például amikor Magyarországon érik a cseresznye, Chilében nem és fordítva. Az ilyen különbségek ésszerű kihasználása folyamatos cseresznyeellátást biztosítana mindkét ország számára” – Torgyán József földművelésügyi miniszter, 2001.01.16

Kövér László jelenleg Dubajban építi tovább Magyarország pozícióit, aminek az alapjait már oly sok szép magyar lány testnedvekkel dúsított munkája rakta le.

A hírek szerintKövér kifejezte azon óhaját, hogy közelebbről tanulmányozza az iszlám szokásoknak megfelelő halal húsvágás módszerét, szerinte akár a húskivitellel is növelhetjük az arab országba irányuló exportunkat. A két ország közötti kereskedelem és idegenforgalom fellendítése végett Kövér egy, a két ország közötti közvetlen légijárat szükségességéről beszélt.
A Budapest-Dubaj közvetlen légijárat már nagyon kellene, szegény magyar lányoknak először Bécsbe kell kiutazniuk, tiszta macera az egész.

A halal húsvágás pedig egyszerűen zseniális!
A magyar hús minősége messze földön kiváló, Dubajban pedig itt van a szomszédban, már indulhatnak is a szállítmányok.

Javasolnám Bódi Sylvit „halal húsvágó kormánybiztosnak” kinevezni, ő már rendszeresen szállított minőségi melle és farhúsokat Dubajba.

Az iszlám húsfogyasztás a zsidó szokásokhoz hasonlítható:
“Számos országban törvény írja elő, hogy az állatokat levágás előtt kábítani kell, azonban a muzulmánok számára egy ilyen állat már halottnak számít, a Koran pedig tiltja az elpusztult állatok elfogyasztását.A halal, vagyis az iszlám vallás követői számára készített speciális élelmiszer előállítása és forgalmazása rohamosan növekvő üzletág lett világszerte. A halal étel az iszlám vallás szabályai szerint feldolgozott és elkészített élelmiszert jelent. Hasonlóan a kóser ételekhez, a halal termékek sem tartalmazhatnak sertéshúst, sőt zselatint, ecetet és alkoholt sem. Az ilyen ételek elkészítésénél a folyamatokra is ügyelni kell, hogy még csak ne is érintkezzen az élelmiszer nem halal termékekkel. Vágásnál az állatot Allah nevében ölik le, majd az állat vérét teljesen kifolyatják. Ilyen és egyéb szabályok miatt az igazi halal-élelmiszerek elkészítése körülményes folyamat, amit általában minősítő cégek is ellenőriznek, mielőtt a termék címkéjére rákerülne a halal megjelölés. Számos országban törvény írja elő, hogy az állatokat levágás előtt kábítani kell, azonban a muzulmánok számára egy ilyen állat már halottnak számít, a Korán pedig tiltja az elpusztult állatok elfogyasztását.”

Kövér László ma is tanított nekünk valami újat: halal húsvágás, pont erre van szükségünk…
Kíváncsi vagyok, hogy Kövér Laci van-e olyan tökös, és tényleg végignéz egy halal húsvágást (+18-as videó!)

Megosztás