Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Hogyan vágjuk haza az éhségmenetet?

Tegnap megérkezett az éhségmenet a Kossuth térre. A múlt héten indult menet 200 kilométert gyalogolt a hóban-fagyban, Miskolcról Budapestre. A „Munkát, kenyeret” transzparens elég egyértelmű, Borsod megyében se munka, se kenyér …a Rózsadombon lakó kormánytagok, képviselők meg honnan is tudhatnák, mi a helyzet a keleti végeken.

A KSH szerint a regisztrált munkanélküliek száma 462 ezer fő, ami 10,7%-os munkanélküliségi rátát jelent. Borsod megyében 695 ezren laknak, 2011. III. negyedévében 211 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, 46 900 a regisztrált munkanélküliek száma és 245 ezer fő a gazdaságilag inaktívak száma. A munkanélküliek száma mindig is az átlag felett volt Borsodban, de a 2006-os 12%-os munkanélküliségi ráta most már 17,5%-ra, ami Szabolcs-Szatmár megyével holtversenyben (17,6) a legmagasabb az országban. Összehasonlításul: Győr-Moson-Sopron megyében ez a szám 5,6%.
Teljesen érthető, hogy az elkeseredett, munkanélküli emberek fel szeretnék hívni a figyelmet Borsod megye helyzetére, és a maximális tiszteletet érdemlik, hogy gyalog megtették a Miskolc-Budapest távolságot.

A civilek azonban jól megszívták, mert mostanában az ilyen utcai tiltakozásokra úgy repülnek rá a szocialisták, mint egy itt ragadt gólya a fagyott békacombra: Miskolcon csatlakozott a menethez Ujhelyi István, Gúr Nándor, Nyakó István és Varga László MSZP-s politikus is.

török zsolt.jpgAz Alkotmány utcába ért menetet pedig a fél MSZP-frakció fogadta, Mesterházy, Lendvai, Török Zsolt, Horváth „32 fogam világít” Csaba, Veres János, Szekeres Imre, Baja Ferenc (HVG videó) és a tagnapi nap legsokkolóbb rövidhíre szerint maga Puch László. A Puch. A pénzpártárnok. Az éhségmenetben. Erre már tényleg nincsenek szavak.

Balra éppen Török Zsolt fotózza vigyorogva az éhségmenetet. A telefonja többe kerül 47 ezer forintnál.

Tegnap egy kicsit meg is sajnáltam Tóth Imre munkanélküli olvasztárt, a menet vezetőjét, aki 200 kilométert gyalogolt a kurva hidegben, hogy Nyakó Pistával és Puch Lacival együtt skandálhassa, hogy „Munkát, kenyeret, tisztességes béreket!” … az élmény valóban megfizethetetlen.

nyakó.jpgNyakó István például hiába dobta be tegnap az új, éhező-ápolatlan imázsát a parlamentben, nem felejtettük el, hogy egy négy éves ciklus alatt a képviselő feleségével rekorderként 36 millió költségtérítést nyaltak fel az Országgyűléstől.
Képviselői alapdíja, és a két bizottsági tagság után járó díjazásán felül, miskolci lakos lévén felvett 4 323 500 forint szállásdíj-térítést és 13 835 200 utazási költségtérítést. Ez utóbbi azt jelenti, hogy évenként 164 876 km-t utat tett meg. Azaz az év minden napján – az ünnepeket is beleértve – hazautazott Miskolcra (173 km) és vissza. Bár ez csak 126 290 km, tehát durván 38 ezer km hiányzik. De a Nyakó-ügy valódi pikantériája az, hogy a 2002-2006-os parlamenti ciklusban felesége – Nagy Nóra – is képviselő volt. A heti parlamenti munka után nem együtt utaznak haza Miskolcra, hanem külön-külön. Nem lehetett ez másképp, hiszen Nagy Nóra is felvett 13 835 200 forint utazási költséget, mint férje. És ha lúd legyen kövér alapon még felvett 4 158 500 forintnyi szállásköltség-térítést.

Nyakó Pista, az éhező, munkanélküli emberekkel együtt követeli borostásan és pulcsiban, hogy munkát, kenyeret. 2010-ig még leszartuk az éhezőket, meg a munkanélkülieket, igaz Nyakó Pista? Most is leszarod, csak most kiszámoltátok, hogy talán ez hoz pár szavazatot. Ahogy Török Gábor tegnap este írta, „radiszoci„. Az új imázs. Csak nehéz Veressre, Puchra, Mesterházyra, Nyakóra felhúzni az új radiszoci ruhát, kampányguru legyen a talpán, aki felépítik az éhezőkért és munkanélküliekért aggódó hiteles Nyakó Istvánt.

Bármilyen eseményt, tiltakozást a lehető leghatásosabban haza lehet vágni, ha felbukkan pár szocialista.Az LMP már megtanulta ezt tavaly december 23-án, amikor a fél MSZP-frakció harcolt a szabad helyekért a rendőrségi kisbuszban, most meg megtanulták a civilek is.

Szerencsére a másik oldal is igazán remek embereket vetett be, így nyugodtan lehet mondani, hogy mindannyian együtt menjenek el a sunyiba, a Fidesz előbb Tállai Andrást vetette be Mezőkövesden, tegnap pedig Zsiga Marcell miskolci képviselő és alpolgármester préselt ki magából 2 mondatot elképesztő szellemi erőlködés után:

Minden idők egy legjobb nyilatkozata, gratulálunk Marcell!

Zsiga Marci szerint meg lehet élni 47 ezer forintból.

Zsiga Marcell 31 éves, havi jövedelme 1 726 095 forint.
Zsiga Marci 1 havi jövedelméből ezek szerint 3 évig, 36 hónapig lehet megélni. Marci, nem próbálod meg?

Zsiga Marci amúgy idáig csak azzal vétette észre magát, hogy a Fidesz etikai bizottsága kénytelen volt 150 ezer forintra megbüntetni, mert az országgyűléstől és az önkormányzattól is felvette költségtérítését, amelyet a törvény tilt.
Zsiga Marci természetesen már megtapasztalta, milyen bérből és fizetésből, milyen kis pénzből megélni, milyen is a versenyszféra:
2004-ben államvizsgázik a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. 2005-től a legnagyobb magyarországi ifjúságpolitikai szervezetnek, a Fidelitasnak az alelnöke. 2006-tól a miskolci közgyűlés tagja, a Fidesz-KDNP-frakcióban a jogi, valamint az ifjúsági ügyek felelőse. 2009. december 14.-étől a Miskolc 2. számú választókerületének elnöke, és országgyűlési képviselő jelöltje.

Az ilyen zsigamarcik kihozzák belőlem a kulturálatlan lényt, és törvénybe foglalnám, hogy képviselő csak az lehet, aki már legalább 4 évet dolgozott a versenyszférában.

Amúgy meg nincs kire szavazni.

Remélem, Zsoltiból mém lesz:
török zsolt2.jpg

Megosztás