Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Fantázia

Engedjétek meg, hogy szokásomtól eltérően most egy személyes történetet mondjak el.

Még 2010-ben, egy szép nyári nap fülledt estéjén történt, hogy életem párja reménykedő tekintettel megkérdezte tőlem, hogy: "Te is….?", én pedig szemérmes, ám leplezetlen örömmel bólintottam. Felcsillanó szemekkel, boldogan húzódott még közelebb, és a fülembe duruzsolva fejtegetni kezdte a részleteket. A hév engem is elragadott, és hamarosan hegyomlasztó sóhajtások közepette, egymás szavába vágva osztottuk meg a másikkal a megmozgatott fantáziánk szülte óhajokat és kívánságokat. Felfokozott izgalmi állapotunkban szinte fejest ugrottunk a hitvesi ágyba.
Ez a jelenetsor hasonló kezdettel és azonos befejezéssel napokon, heteken keresztül sűrűn ismétlődött, majd az első néhány alkalom után már szólnunk sem kellett, elég volt egymásra néznünk, és láttuk, hogy a másik is arra gondol…..

Az igyekezet aztán szerencsére meghozta gyümölcsét, és tavaly ősszel megszületett a  kisfiunk.

Vagyis a legmaximálisabban meg tudom erősíteni Matolcsy szavait.

"Az egykulcsos adónak hála, már 2011-ben nőtt a foglalkoztatás, fehéredett a gazdaság és nőtt az "adótisztesség" – mondta a szaktárca vezetője. Még nincsenek egyértelmű adatok, de az egykulcsos adórendszernek köszönhetően úgy tűnik, hogy nőtt a népszaporulat is – tette hozzá Matolcsy. Szekeres Imre (MSZP) fölhívta Matolcsy figyelmét, hogy a tudomány mai állása szerint egy gyermek megszületéséig a fogantatástól kilenc hónapnak kell eltelnie – így kissé elhamarkodott dolog a 2011 második félévi születési adatokból túl messzemenő következtetést levonni. Matolcsy megköszönte a tájékoztatást, ám hozzátette, hogy ezzel a szabállyal ő is tisztában van, hisz két gyermek apja. Matolcsy szerint már 2010 nyarán megmozgatta a magyar családokban a férfiak és a nők fantáziáját az egykulcsos adó ígérete."

 

Igen, így volt!
Véletlenül sem még egy gyereket és testvért a nagyobbiknak akartunk, nem.
Csakis az ő pártjának a távoli jövő ködjébe vesző homályos ígérete lebegett előttünk, mikor belevágtunk ebbe az újabb gyönyörűséges, ám életreszóló feladatba.
Sőt.
Ha meghallottuk az "egykulcsos adó" kifejezést, egyszerűen képtelenek voltunk uralkodni magunkon, és szaladtunk, hogy azonnal, legjobb tudásunk szerint hozzájáruljunk a népszaporulathoz.
Mondhatni egy unnnortodoxx ajzószer volt számunkra ez a szókapcsolat…

Egyébként de, igenis vannak egyértelmű adatok, mégpedig a KSH-tól.


"2011 első tizenegy hónapjában 80 560 gyermek született, ami 2,8 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban.

A születésszám 2011 első öt hónapjában jelentős, 9,5 százalékos csökkenést mutatott, a június és november közötti hat hónapban viszont, átlagosan 3 százalékkal több gyermek jött világra, mint az előző év azonos időszakában. Számszerűen január és május között 3626-tal kevesebb, június és november között pedig 1329-cel több gyermek született, mint egy évvel korábban. Összességében a születésszám 2297-tel (2,8%-kal) maradt el az egy évvel korábbitól. "

 

Hiába szépítenek a részadatokkal, ez már minimum a második alkalom, mikor meghazudtolják Matolcsyt, ráadásul most olyan furmányos módon, hogy korábban adják ki a számokat, mint a miniszterúr beszél, szóval szerintem kinéz nekik, hogy előbb-utóbb úgy járnak majd, mint a Földrajzinév Bizottság.

A részadatok pedig hiába szimpatikusak, nem lehet belőlük komoly következtetést levonni, mert egy intézkedés hatását csakis hosszútávon érdemes statisztikailag vizsgálni, és még akkor is figyelembe kell venni az egyéb befolyásoló tényezőket.

Tehát összefoglalva a postot: Matolcsy, te egy barom vagy!


(forrás)
 

 

Megosztás