Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Vörös Csepel, fehéredj!

Matolcsy, Debreczeni, és Gereben után itt egy újabb olvasnivaló.

A napokban kézbesítik a csepeli háztartásokba a fideszes kerületvezetés nagy leleplezőkönyvét "Vörös Csepel – Gyilkosság, visszaélések, mutyivilág a XXI. kerületben " címmel, amelyet Ábel Attila alpolgármester írt szerkesztett a csepel.info (egyik legfontosabb szerzője Ábel Attila ellenzéki fideszes önkormányzati képviselő volt anno), a HVG, egyéb újságok cikkeiből, és eredeti dokumentumokból, jegyzőkönyvekből.

96 oldal, 35.000 példány.

Az Áldóimával elhíresült Németh Szilárd tájékoztatása szerint a kerületi lakosok ingyen megkapják az "erkölcsi üzenet" miatt, de könyvesboltokban is megvásárolható lesz. 

A nagyokban eddig még nem találtam, de a Szkítiában állítólag 880 Ft, a Vaterán pedig háromezerért volt.

A polgármester úr helyében én egyébként feltölteném pdf-ben a csepel.hu-ra, hisz aki nem kerületi lakos, és nincs pénze vagy lehetősége megvenni, az sem maradhat tudatlanul!

Szily Laci már el is készült az olvasónaplóval, mi még a novemberi könyvbemutatóval is adósak vagyunk.

 

 

Természetesen megy a könyv kapcsán az adok-kapok, volt MNO-nagyinterjú, van facebookos ellencsoport, aminek Ábel Attila nagyon örül.

"Ábel Attila megjegyezte: csak az MSZP-frakció háromszor annyi “Vörös Csepel” könyvet kért el eddig, mint a frakció létszáma, és nagyon sok korábbi és jelenlegi MSZP vagy DK-tag kérte, hogy külön is kaphasson a kiadványból.

– Ezt egyébként teljesen természetesnek tartom, és még akkor sem lepődtem meg, amikor néhányan kifejezetten dedikált példányt kértek. A baloldaliak közül sokan elítélték a “mutyivilágot” és többen fejezték ki reményüket, hogy a könyv hozzájárul a csepeli baloldal megtisztulásához."

 

A Csepelinfo (-ból/-tól valaki) szintén a Facebook-on érvel a csepeli DK környékén nyüzsgő, önmagát közéleti aktivistaként aposztrofáló Nagy Szilveszternek.

Nemhivatalos helyi pártlap vs. irritálóan buzgómócsing balos:

 

Ami még fontos a közpénzből csinált pártpropagandakiadvány kapcsán: a Csepeli Munkásotthon Alapítvány tiltakozó levele, amiről persze nagy kuss van a fideszes sajtóban:

 
Levl_polgrmesternek_CSMO

 

Mindenképp rászánom a pénzt erre a csepeli fehér könyvre, ott a helye a dedikált Alaptörvényem mellett…. a pár éve gyűjtögetett, politikai fasságok feliratú nagy kartondobozomban.

 

Frissítés: A könyv ára a Csepeli Hírmondóból:

Megosztás