Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

A gyarmatosítók főhadiszállásán harcol Szegedi Csanád

A Vastagbőr különösképpen vonzódik a szürreális politikai performanszokért, nem is értjük, hogy miért, így a hétvégi Jobbikos tüntetés egy igazán finom csemegével indította el a 2012-es évet.

Kezdetnek mindjárt ott volt Szegedi Csanád, a Jobbik EP képviselője (01:52-től):

 

"Megszállók", "gyarmatosítók", "nagy orrú Barroso", volt itt minden, ami megmelegíti egy csüggedt jobbikos lekét a nulla fokban.

A Jobbik vezetői annyira EU ellenesek, mint amennyire Gyurcsányék a demokrácia megmentői, egyszerűen csak azt mondják, amit a szavazók egy csoportja hallani szeretne, és nem mondja nekik más. Ha lenne százezer szavazó, aki azt szeretné hallani, hogy a Hold sötét oldalán egy náci űrbázis van, akkor azt mondanák. + 1 szavazó = + 1 szavazat.

Szegedi Csanád szereplése viszont pikánsnak volt mondható, hiszen immár 2009 nyara óta dolgozik a gyarmatosítók központjában és veszi fel minden hónapban a fizetését euróban a megszállóktól. A saját munkahelyünk ellen tüntetni, EU-s zászlót égetni, majd faarccal besétálni az Európai Parlamentbe, "Hello, szia, szevasztok, hogy telt a hétvége?" – mindenképpen csodálatos.

Reméljük Csanád mindenről kér számlát, és eme állhatatos gerillamódszerrel kopasztja meg a nagyorrúakat!

– Az EP-képviselők havi bére nettó 6200 euró (1 953 000 HUF).
– Kapnak általános költségtérítést, a megválasztásuk szerinti tagállamban felmerülő költségekre (irodabérlés, telefon- és postaköltségek), havi 4299 eurót (1 354 000 HUF)
– Megtérítik az utazási költségeket: business osztályú repülőjegy, első osztályú vonatjegy vagy 0,50 EUR/km összegig személyautóval történő utazás esetén, bizonylat ellenében.
– Éves utazási költségtérítés, ha másik országba utaznak, mondjuk egy konferenciára: évi 4243 euró ( 1 336 000 forint).
– Napidíj a parlamenti munkáért: napi 304 euró (95 760 HUF), de csak ha aláírja a jelenléti ívet.
– Személyzetet, asszisztenst is finanszíroznak a gyarmatosítók, havi 21 209 euróból (6 680 000 HUF) kell kigazdálkodnia a bérüket, elméletileg ebből a pénzből a képviselő nem kaphat. Szegedi Csanád három asszisztenst is fizet ebből a pénzből.

Az önmaga paródiájába fulladó "zászlóégetést" pedig nem lehet elégszer megnézni.

Pár jó tanács kezdő zászlóégetőknek:

– Szerezzünk be egy jó minőségű vászonzászlót, amit előtte kezeljünk le benzinnel. A poliészter anyagú zászlókat kerüljük, mivel ez a francos poliészter elég nehezen ég, inkább csak olvad.
– Az éles performansz előtt próbáljuk el az egész jelenetsort, hogy hatásos és ütős legyen a zászlóégetés. Szerezzünk egy segítőt, aki tartja a vászonzászlót, gyújtsuk meg, a segítő lengesse az égő zászlót. Nem tűnik nehéznek … vagy mégis az, Novák úr?
– Mindenképpen kerüljük el, hogy Zippo benzint spriccelgetünk a közönség előtt a zászlóra, mivel elég lehangoló látvány. Főleg, hogyha meg is örökítik az örökkévalóságnak, hogy egy országgyűlési képviselőnek ennyi esze van.
– Gondoljuk át még egyszer, biztosan szeretnénk-e zászlót égetni? Mivel a zászlóégetés általában 80-as IQ alatt és/vagy vallási fanatikusok körében menő cselekedet.

Heves vita a Jobbik vezetőségében az EU ellenes akciókról:

Megosztás