Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

„Csak” a választók 35%-át kúrták át

Nem tudom van-e még olyan állam, ami átkúrja a palánkon, és a másik oldalon még le is szopatja a saját választópolgárainak 35%-át. Képzeljük el, hogy az USA-ban Obama megszívatna 70 millió amerikait a megválasztása után …

Csendes kis hír volt tegnap, és is majdnem elsiklottam felette:
"Minden jelenlegi magánnyugdíjpénztár-tagnak járni fog a teljes állami nyugdíj, függetlenül attól, hogy idén március végéig visszalép-e az állami nyugdíjrendszerbe, avagy sem."

Végül is csak 2,8 millió ember lépett vissza "önként" az állami nyugdíjrendszerben, és "hagyták", hogy az állam elvegye a magánnyugdíj megtakarításukat, mert Matolcsytól Selmeczin át Orbánig azt mondták, hogy aki manyup tag marad, az kiiratkozik a rendszerből és nem fog állami nyugdíjat kapni. Sőt, még törvénybe is foglalták. Amit most eltöröltek.

2,8 millió embert vertek át, de nagyon, mivel tényleg csak az állami nyugdíj elveszítése miatt mondtunk le kényszerűségből a megtakarításainkról, és keserű szájízzel választottuk az állami rendszert. És egy év múlva egy törvény eldugott pontjából kiderül, hogy csak megszívattak.
Ha-ha-ha, de vicces … még az is lehet, hogy a szivarszoba mélyén, egy jó konyak társaságában jót nevetnek rajtunk, hogy egy ilyen olcsó blöffel kaszáltak 3000 milliárd forintot.

Megszívattak 2,8 millió dolgozó aktív választópolgárt. Kormány így még nem vágta maga alatt a fát, és most a Fidesz láncfűrésszel esett neki. 2,8 millió választóval választást lehet nyerni, teszem hozzá …
 
Ugye emlékszünk még Matolcsy szavaira?

Megosztás