Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Az előzetes IMF-lista

A Figyelő birtokába került az IMF-jelentése, ami az IMF január 18-i igazgatósági ülésére készült, és tartalmazza, hogy miket kér az IMF Magyarországtól. Előzetesen, ez még változhat, persze.

A jelentést a napokban juttatták el a kormányhoz, a magyar fél még kiegészítéseket tehet a tervezethez.

Kicsit besegítek a Fellegi-Matolcsy-Orbán hármasnak. Bár egy jó formában lévő Selmeczi Gabi is elég lenne a megjegyzések megírásához, csak zárják már el előle azt a kurva Tőzsdecápák DVD-t!

– a jegybanki függetlenség visszaállítása; Értelmezhetetlen kérés, hiszen mi már 13 és fél ajánlást beledolgoztunk a jegybanktörvénybe, a jegybank erős, független, tele van pénzzel!

– a Költségvetési Tanács megerősítése; Köszönjük, de ezt most nem.

– szigorúbb költségvetési politika, főként a kiadási oldalon; Mi kezünkben a kasszakulcs, sajnos nem adhatjuk át.

– a válságadók mértékének jelentős mérséklése, majd kivezetésük; Megfontolandó, de nem szeretnénk, ha csak a Zemberek fizetnék meg a válságot. Sajnáljuk, hogy az IMF és az EU az extraprofitban dúskáló multicégek oldalára állt.

– az ad-hoc gazdaságpolitikai intézkedések beszüntetése; Az elmúltnyolcévben használt ad-hoc politikával az Emberek Kormánya szakított, minden a Tervek szerint történt. Nem láttuk a jelét semmilyen ad-hoc dolognak, Matolcsy György gazdasági programja Önöknek ad-hoc jellegűnek tűnhet, de higgyék el, nem az. Unortodox nem egyenlő ad-hoc!

– a tervezett reformok végig vitele; Két éve dolgozunk a reformokon, szívesen dolgoznánk rajta tovább. A makroszámok csodálatosak, az államadósság csökkenne, ha az MNB megtanulná rendesen kiszámítani. Megjegyzés: Elmúltnyolcév, gyurcsányahibás!

– a szociális juttatások rendszerének átalakítása; Határozottan nemet kell mondanunk. A Fidesz-KDNP a Zemberek pártján áll, nem fogjuk szegénysége taszítani a legkiszolgáltabb embereket. Éljenek a nyugdíjasok sokáig!

– a közösségi közlekedési vállalatok átszervezése; Sajnos nem tudjuk őket átszervezni, hatékonyabbá tenni, mert akkor a Simicska-Nyerges-Közgép csapat nem tudná miből finanszírozni a pártot, illetve a holdudvarunkat, amit elég nagyra sikerült felhizlalni.

– a magáncsőd intézményének a bevezetése. Ebben az országban egyetlen ember sem csődölhet be, amíg a Zemberek kormánya kormányoz, senkit sem hagyunk az út szélén! De természetes tárgyalhatunk erről a pontról, jelenleg megoszlanak az álláspontok, ingadozunk az igen és a nem között. Talán inkább nem.

Mikor utalják a pénzt, tessék mondani?!

Megosztás