Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

MTVA: a cenzúrázott híradó paródiájának kicenzúrázása

Az MTVA levele a Kétfarkú Kutya Pártnak (kattintva bejön nagyban):

A hirado.hu paródiájára létrehozott mtvhirado.com már nem elérhető.

Szerzői jogi szempontból részben igaz van az MTVA-nak, a kamu-oldalon az eredeti oldalról készített screenshot volt, logókkal együtt.
Nem mintha olyan megtévesztő lett volna az oldal, olyan hírekkel hogy "Semjén Zsolt megáldotta a négyes metrót", "14 és 15 óra között alig estek a tőzsdei árfolyamok", "Csillámfaszlámák érkeztek a Fővárosi Állatkertbe" …

Bár mondjuk ebben az országban a Hírcsárdát is valódi hírportálnak hitték, így lehettek volna egy picit körültekintőbbek a Kétfarkú Kutyáék.

"Hát ez azért elég súlyos. Kicenzúrázta az MTV a cenzúrázott híradót, amit csináltunk. Leszedették a szolgáltatóval a netről, az alábbi fenyítő méllel. A YouTubeon még mondjuk fenn van a videó, de attól tartok, nem sokáig" – írta Facebook-oldalán a levél mellett a Kétfarkú Kutya Párt. "Na szóval, baszódjatok meg a cenzúrátokkal, MTV! Mi ez bazmeg, középkor?" – írta az MKKP a Facebookon.

Hogy a közpénzből készített logót fel lehet-e használni paródia céljára már egy izgalmas kérdés, de mindez eltörpül amellett, hogy az évi 70 milliárd közpénzből gazdálkodó MTVA baszakodik egy paródia miatt, miközben tegnap sem sikerült otromba hamisítás nélkül beszámolni az Opera előtti tüntetésről.

Ezt mindenképpen tanítani fogják, hogy tudósítsunk úgy egy eseményről, hogy a kamerás háttal áll az eseménynek – kamerástól.


 

Megosztás