Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Vitának helye nincs

Mindössze pár hetet kellett várni arra, hogy valóra váljanak az ellenzék félelmei. Jól gondolták, hogy nem lesz következmények nélküli a példátlan LMP-Jobbik-MSZP-DK összefogás, amellyel többször is egész éjszakán át, a reggel 8 órai tévéközvetítés kezdetéig húzták egy-egy törvényjavaslat vitáját, így keresztbetéve az azokat gyorsan lezavarni akaró Fidesznek.

Tóbiás József a hvg.hu-nak akkor azt mondta: „nem akar ugyan tippeket adni”, de szerinte könnyen elképzelhető, hogy a két kormánypárt – többségét kihasználva – tovább szűkíti a parlamenti ellenzék jogosultságait, például nem a képviselők négyötödének szavazata kell majd a Házszabálytól való eltéréshez, vagy kimondják, hogy egy-egy törvény részletes vitájára is lehet időkeretet meghatározni, ezt ugyanis a jelenlegi szabályok szerint korlátlan időterjedelemben tárgyalhatják a képviselők.

„Ha megpróbálják, az a legsötétebb gyanút fogja igazolni, világos jele lesz annak, hogy itt ’Fidesz-rendszer’ épül” – mondta Szilágyi Péter az LMP részéről. A parlamenti jegyzői tisztet is betöltő honatya szerint így is nagyon nehéz a kétharmados többséggel szemben bármilyen ellenzéki jogosultságot érvényesíteni, ha még a meglévőeket is tovább szűkítenék, az már nemzetközi szinten is példátlan lenne. A képviselő szerint elfogadhatatlan lenne, ha azért nyúlna a Házszabályhoz a Fidesz, és korlátozná jogaikat, mert kihasználtak egy szabályok adta lehetőséget. Mégis „el tudja képzelni, hogy erre készülnek”, de ez szerinte „a jogállamiság csorbítása lenne”.

„Másfél év után semmin sem csodálkoznék, még azon sem, ha a Fidesz egyszerűen megvonná a hozzászólások jogát az ellenzéktől” – mondta Mirkóczki Ádám (Jobbik) is. A honatya – hangsúlyozva, hogy személyes véleményét hangoztatja – visszautasította, és felháborítónak minősítette, hogy Lázár János gesztusról beszélt, miközben ők csak jogaikat gyakorolják.

„Éppen a Fidesz az, amelyik folyamatosan sárba tiporja a parlamentarizmus lényegét az utolsó pillanatban benyújtott módosító indítványaival, a folyamatos alkotmánymódosításokkal, azzal, hogy a vitákat igyekeznek a lehető leglehetetlenebb időpontokra korlátozni” – mondta Mirkóczki Ádám, hozzátéve, hogy „a NASA egyébként már vizsgálja a Fidesz arcbőrét”.

Van is miért….

Tegnap, az utolsó ülésnapon mindent átnyomtak. Jegybanktörvény, házszabálymódosítás, elkúrásadó, bűnbaktörvény, egyházak: pipa.

 

Ezenkívül megszavazták az elsalátásított vízközmű-törvényt is.

Viccország, viccparlament, idomított gombnyomogatókkal.

 

Az nem hír, hogy a dohány- és/vagy kaszinólobbi erősebb volt, de ez a hányás ezzel a debil "indoklással", mint az Alkotmányügyi bizottság módosítója…..csodálatos kordokumentum a javából.

Megosztás