Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Hajrá Lászlóné!

Még egy minisztercserét sem tud ez a nyomorult kormány ortodox módon levezényelni?
A szupersúlyos, évi 600 milliárd felett rendelkező Nemzeti Fejlesztési Minisztérium élére sikerült egy olyan jelöltet találni, akiről senki nem tud semmit. A Lászlónét! Nekem egyből Kivágó Iván Györgyné jutott eszembe, hasonló kaliber lehet …

Ugyanis normális esetben, egy Ugandánál fejlettebb államban a bejelentéssel együtt átadják a sajtónak a jelölt életrajzát, szakmai munkájáról, tanulmányairól, könyveiről a listát, összefoglalót, hogy mégis kicsoda-micsoda a jelölt, milyen végzettségei, képességei, tapasztalati vannak, hogy egy ilyen magas és fontos pozícióra jelölték. Vagy hogy van-e egyáltalán önálló gondolata …

Most viszont egészen példátlan helyzet állt elő:

1. "Némethné jelenleg a Magyar Fejlesztési Banknál dolgozik vezérigazgató-helyettesként, de az állami tulajdonú pénzintézet az [origo]-val azt közölte, hogy minisztériumi utasításra nem adhatják ki az életrajzát."
Mi az, hogy nem adják ki Magyar Köztársaság miniszterjelöltjének az önéletrajzát? Valami titkolnivaló van benne, vagy még gőzerővel hegesztik a tartalmat?

2. "Németh Lászlóné eddig teljesen ismeretlen volt a politikában, csak a gazdasági életben vállalt feladatokat, a nyilvánosság előtt nem szerepelt. Az MTI archívumában nem találni tőle nyilatkozatot."
Tényleg szinte mindenkiről találni valami nyúlfarknyi nyilatkozatot az MTI anyagai között, milyen munkát végzett, hogy sehol sem szerepel a neve?

3. "Az MTI szerdán délután két tavaly júniusban, az MFB irodájában készült fotót közölt a miniszter-jelöltről, de életútjáról, hátteréről a távirati iroda sem írt semmit, életrajzát sem a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, sem a miniszterelnökség nem adta ki. Életrajzát az interneten, munkahelye honlapján sem lehet megtalálni."
Még a végén kitalálják, hogy titkos az önéletrajza …
 
4. "A kormányváltás után nemcsak a vezetőket cserélték le a Magyar Fejlesztési Bank élén, hanem módosították a működéséről szóló törvényt is. Az egyik változtatás lehetővé tette, hogy olyan is vezető pozícióba kerülhessen a banknál, akinek nincs szakmai felsőfokú végzettsége, de van legalább tízéves banki tapasztalata."
Még a tűzhöz sokkal közelebb álló Deutsch Tominak is meg kellett szereznie a diplomát, mielőtt elfoglalhatta a überstartégiai sportminiszteri posztot, remélem nem gondolják komolyan, hogy ez a szocialista könyvtárosnéni benyomását keltő Lászlóné érettségivel miniszter lesz?

Ha már úgyis a Simicska-Nyerges páros mozgatja a szálakat, nem találtak egy olyan bábot, akinél nem lóg ki ennyire a lóláb?

Frissítés:
Időközben megjöttek az adatok. Tényleg nincs felsőfokú végzettsége.

Németh Lászlóné (lánykori nevén Serényi Zsuzsanna) 1953. július 16-án született Budapesten. A miniszterjelölt érettségi után egy felnőttképzésen vett részt és 1976-ban végzett a Külkereskedelmi, Oktatási és Továbbképző központban, külkereskedelmi szakon. Szakmai ismereteit a Bank Leumi Le Israel és az Austrian Bankers College szaktanfolyamain bővítette. 1971-től exportbonyolítóként, 1977-től üzletkötőként dolgozott az Artex Külkereskedelmi Vállalatnál. Vietnamból importált nádbútorok és kosarak vásárlásával foglalkozott.

1990-ben a Bank Leumi, Budapestnél helyezkedett el, ahol osztályvezető volt, később pedig Tel-Avivban szerzett tapasztalatot. 1992-től főosztályvezető-helyettes volt, majd 1994-ben átkerült a trade finance ügyletek teljes körű ügyintézése főosztályához. 1995 nyarán az OTP Bank Rt.-nél akkor szerveződő központi fiókhoz került, amelyet a bank vezetősége a kiemelt ügyfélkör kiszolgálására hozott létre. Itt a folyószámla osztály vezetője lett, majd 1996 decemberében a hitelezési terület vezetőjévé nevezték ki. 1998 decemberében a Magyar Fejlesztési Bank Rt.-nél helyezkedett el, ahol előbb vezérigazgatói tanácsadó volt, majd a hitelezési területet felügyelő ügyvezető igazgatónak nevezték ki.

Némethné 2001 márciusa és 2002 júniusa között volt tagja a Földi László nevével fémjelzett Defend Security Vagyonvédelmi Kft. felügyelő bizottságának, valamint a Magyar Posta Tetra Rt. igazgatóságának és az Olajterv Kft. felügyelő bizottságának.

Az MFB-től 2002 júniusában távozott, az év októberében visszatért az OTP Bank Rt.-hez, ahol a dél-pesti régió kereskedelmi banki területéért felelős ügyvezető igazgatóhelyettesként dolgozott. 2005 januárjától ismét a bank központi fiókjába került, ügyvezető igazgató-helyettesi beosztásban. 2008 januárjában – átszervezés után – a speciális fiókigazgató helyetteseként, ügyfélkapcsolati vezető elnevezéssel folytatta munkáját. 2010 júniusától a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. üzleti tevékenységéért felelős vezérigazgató-helyetteseként, illetve a bank igazgatósági tagjaként dolgozik, emellett a Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt. igazgatóságának is tagja.

Megosztás