Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Elképesztő

Éjjel durván pörgött a szavazógyár, 11 törvény egy éjszaka alatt, ez már nem semmi.

Két csodálatos beadvány is megmosolyogtatott bennünket, mert bosszankodni ezeken már tényleg felesleges:

1. Puch László törvényt nyújtott be az átlátható pártfinanszírozásról.

Igen, jól olvastad.
A Puch 🙂

T/5267-es javaslat
, a kampányfinanszírozás átláthatóvá tételéhez szükséges törvénymódosításokról.
Szerző: Mesterházy, Tóbiás és Puch.

Indoklás:
"Az elmúlt tíz évben a parlamenti pártok többször tettek kísérletet a párt- és kampányfinanszírozás átláthatóvá, és ellen őrizhetővé tételére. Ezek a kísérletek mindeddig sikertelenek voltak, holott ma már a szakértők és a korrupció ellen küzdő civil-szervezetek egyetértenek abban, hogy ezen kérdések rendezése nélkül nincs esély a korrupció elleni hatékony fellépésre. A jelenlegi helyzetben a politikai pártok vezet ői arra kényszerülnek, hogy a törvény szerint a választásokat követően a Magyar Közlönyben nyilvánvalóan valótlan nyilatkozatot tegyenek arról, mennyit költött pártjuk a választási kampányra.
A kampányfinanszírozás átláthatóvá tételér ől szóló javaslat (a továbbiakban: Javaslat) nem törekszik arra, hogy a párt- és kampányfinanszírozás problémás területeit teljes körűen szabályozza. A tervezet nem kíván változtatni a pártfinanszírozás mai szabályain, csupán a választási (népszavazási) kampányok átláthatóságát kívánja megteremteni a kampányszámlák bevezetésével, nyilvánossá tételével és az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ellenőrzési jogkörének kiterjesztésével, valamint a jelenlegi törvényi szabályozáshoz képest hatékonyabb szankciók bevezetésével.
"

2. A kormánypártok sem kívántak lemaradni a versenyben, ők például április 25-ét az Alaptörvény Napjának kiáltanák ki. Teljesen véletlenül 2010-ben pont ezen napon aratta kétharmados győzelmét a Fidesz és született meg a NER.
Kettős ünnep, kettős győzelem, csodálatos, köszönjük!

Remélem ünneplőben kell majd menni dolgozni azon a szép tavaszi napon, és a kollektíva felolvassa egymásnak kedvenc részeit az Alkotmányból. Természetesen munkaidő előtt vagy után.

 

Megosztás