Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Berágott a bankunk

Orbán a múltkori megtört arcú tévéinterjújával szemben ma reggel már ismét a régi fényében ragyogva, sziporkázva, mosolyogva, büszkén és magabiztosan nyilatkozott a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Fő téma a Bankszövetséggel aláírt megállapodás volt a devizahitelesek megmentéséről (értük „tengelyt akasztottunk a fél pénzügyi világgal, az összes magyar bankkal”, Matolcsy egy zseni, aki „hosszú hónapokon keresztül nagyon nehéz manővereket végzett” a megállapodás érdekében), és ehhez kapcsolódóan jöttek az aranyköpések a nemzeti szuveneritás vonalon.

Leszögezte: sem a devizahiteleseket érintő megállapodás, sem pedig a 2012-es költségvetés újraszámolásánál nem volt szempont, hogy az „ne szúrja az IMF szemét”, hanem az volt a szempont, hogy a magyaroknak jó legyen.   

Orbán Viktor kiemelte: a Nemzetközi Valutaalap (IMF) delegációjával még semmilyen tárgyalást nem folytatott a kormány, de ezeken a tárgyalásokon nem is gazdaságpolitikáról beszélnek majd.

A kormányfő úgy fogalmazott: az IMF egy bank, amelynek az a dolga, hogy szükség esetén hitelt, biztosítékot nyújtson a vele kapcsolatban álló országoknak, tehát, „ha úgy tetszik, a saját bankunkkal tárgyalunk”.

Nos, már nem.

Az Index információi szerint váratlanul megszakadt a Nemzetközi Valutaalappal folytatott tárgyalás. Az IMF és az Európai Bizottság előrehozták repülőjegy foglalásaikat, és délután helyett már péntek reggel elutaztak Budapestről.

Állítólag 3 kérdésben nem tudtak megegyezni, és a nyugdíjállamosítás kiteljesítése csukhatta be végleg az ajtókat.

Az MNB-törvény miatt szakadt meg váratlanul az új hitelkérelmünkről folytatott tárgyalás – mondta el a hvg.hu-nak Amadeu Altafaj Tardio, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi biztosa, Olli Rehn szóvivője. Az egyeztetések megszakítása Olli Rehn személyes döntése volt – mondta a szóvivő.

Na és mi erre az egészre az unortodox reakció?

Na mi?

Na?

Hát ez!

Tessék:

A kormány hivatalos álláspontja továbbra is az, hogy mivel ezek még nem hivatalos tárgyalások, ezért meg sem szakadhatnak – tájékoztatta a hvg.hu-t a kormányszóvivői hivatal.

Mégis rendkívül Fidesz-frakcióülést hívtak össze……én meg szaladok valutát váltani….

 

 

Megosztás