Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Papír nélkül nincs család

Biztos vagyok benne, hogy a KDNP-t Isten jókedvében teremtette, a nagy adag hülyeséggel leöntött vakhit, ájtatosság, képmutatás és küldetéstudat paródiájaként.

Hoffmann és Semjén után most maga a 32 éves alelnök úr, a KIM-államtitkár Rétvári Bence szeretne a Zinternet sztárja lenni, ezért a Fidesz által nekik dobott konc, a rájuk bízott, és már meg is írt, 11 napja benyújtott családvédelmi törvény kapcsán nyilatkozott az MTI-nek.

Részlet a törvényből:

 

Rétvári nyilatkozata:

"A KDNP alelnöke kiemelte: a meghatározás a családot megalapozó kapcsolatrendszereket írja le. Ezek lehetnek a leszármazás, a házasság, a családba fogadó gyámság, illetve az örökbefogadás. E belső kapcsolatoknak az összessége alkothatja a családot, mely – mint mondta – így nyilván többféle is lehet.
        
Hozzátette: a javaslat középpontjában a gyermek áll, a családnak is a gyermek az alapja. A család úgyis létrejön, ha a szülők házasok, de akkor is létrejön, ha nem házasságban születik a gyermek. Ugyanakkor a tervezet családdefiníciójába ugyanúgy beleférnek a nagyszülőkkel együtt élő többgenerációs családok, mint az egyszülős családok – fejtette ki. Nem bélyegez meg vagy részesít hátrányban tehát senkit sem a javaslat, mert a gyermek érdekeire koncentrál és nem a szülők közötti viszonyra – fejtette ki a kereszténydemokrata politikus.
       
Rétvári Bence hangsúlyozta: "nem erőszakos" a törvény családfogalma, hiszen akik maguk döntenek úgy, hogy nem akarnak házasságban, családban élni, azokat akaratuk ellenére nem minősíti családnak a törvény. Sokan vannak, akik úgy gondolkodnak a házasságról és a családról, hogy "nekik nem kell a papír."

Esetükben a sarkalatos jogszabály kerüli "a paternalizmust", és nem emeli őket a törvény erejénél fogva olyan kategóriákba, amelyekbe szabad döntésükből nem akarnak kerülni. A törvény gyermekközpontú, és tiszteli a felek szabad akaratát – összegezte."

 

Tehát például mi a Zurammal a 10 éves évforduló, a 2 gyerek, a közösen felépített egzisztencia, az együtt átvészelt rossz, és átélt jó dolgok, az egymás melletti kitartásunk dacára SEM vagyunk család, mert nem mentünk be pecsétes papírért a hivatalba.

Ellenben akik a romantikus érzelmeiktől fűtve, netán a kor/család/társadalom elvárásának megfelelni vágyván kötött házasságban élnek évek óta szótlanul, szeretetlenül, netán épp veszekedésekkel tarkítva, és csak a gyerek/család/ház/vagyon/megszokás miatt nem válnak el, azok bezzeg azok. Gondolom épp csak a ‘szent’ hiányzik a nevük elől.

Megosztás