Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Nem viccelnek: Szájérné Tünde lesz az Országos Bírói Hivatal elnöke

Azt hittem, azért van olyan határ, amit még egy kétharmados demokráciában sem lépnek át.

Lázár János a múlt héten felballagott a Sándor-palotába és átcsúsztatott két nevet az Elnök úrnak.
Pénteken Schmitt Pál be is jelentette, hogy Handó Tündét és Darák Pétert javasolja az Országos Bírói Hivatal (OBH), illetve a Kúria elnöki pozíciójába.

A két jelöltet ma meg is hallgatta az Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság, a támogatást megkapták, holnap szavaz róluk az Országgyűlés. Az eredmény és siker garantált.

(fotó: HVG)

A jelölés természetesen teljesen jogszerű, viszont morálisan teljesen vállalhatatlan.

Ugyanis Handó Tünde Szájer József felesége. Azé a Szájer Józsefé, aki az Ipadján kidolgozta az új Alkotmányt, azt az új alkotmányt, ami lehetővé teszi, hogy most a felesége az Országos Bírói Hivatal vezetője legyen.  A kör bezárul.

Képzeljük el, hogy az USA-ban az elnök egy pártbeli szenátora feleségét jelölné a Legfelsőbb Bíróságba …

Mivel valószínűleg sok és tekintélyes bíró lenne méltó erre a pozícióra, valami oka csak volt, hogy éppen Szájernét, a Fővárosi Munkaügyi Bíróság elnökét jelölték.

Ez az egy ok, pedig sajnos nem más, minthogy ő biztosan fideszes.

Lázár szerint "az OBH élére pedig olyan jelöltre lenne szükség, aki képes egy ekkora szervezetet üzemeltetni és működtetni, aki egyébként a bírói társadalom támogatását is bírja és képes a bírók szempontjait érvényesíteni a társadalom és a kormányzat berkeiben."

Ez semmiben sem különbözik attól, hogy egy önkormányzati közbeszerzésen a polgármester feleségének a cége nyer. Van, amit nem illik és kész. Ezt utáltuk a Kádár-rendszerben, hogy sosem a szakmai tapasztalt döntött, hanem a pártszínek, no meg a nyelv hossza és csapások sűrűsége. És ugyanez folytatódik tovább, csak nem az MSZMP űzi mesteri szinten a káderpolitikát, hanem a Fidesz.

Sajnos nem tudom melyik verzió a rosszabb:
– tudják, hogy ez oltári gáz, de a "magasabb érdekek" miatt keresztülverik
– nem értik, hogy mi ezzel a probléma

"Bírósági forrásokból a hvg.hu úgy tudja, Handó Tünde a mai napig közeli barátja a kormányfő családjának is; Lévai Anikóval az elmúlt évtizedekben számos közös, nyilvános programon vett részt, többek között színházba is együtt járnak.  A 80-as években a Bibó-szakkollégiumban együtt lakott Orbán Viktorral, Simicska Lajossal, Lévai Anikóval, Szájer Józseffel és a negyedéves Kövér Lászlóval is."
 
Handó roppant nagy hatalmat kap:
– Ő döntheti majd el, hogy ki lesz bíró és bírósági vezető Magyarországon.
– 137 új bíróról és két új törvényszéki elnökről (megyei bírósági vezetőről) dönthet a kinevezése utáni első hónapokban.
– Az igazgatási vezető új állomáshelyre helyeztetheti a bírókat.
– A törvény indoklása szerint a hatékonyságra tekintettel ügyeket is áthelyezhet az illetékesről egy másik bíróságra.

Valószínűleg ezért a hatalomért vállalta fel a Fidesz Handó jelölését. Lassan teljesen bezárul a kör, minden – papíron független – intézmény élére odakerültek a saját embereik, nem is kis időre bebetonozva.

Megosztás