Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Fincsi agitprop: „Minden ideköt”

A kormánypropaganda lassan készül a 2012-re, máris megjött az ízelítő a januári nyitányról.

Míg a KDNP és az ifjúsági segédcsapata azon ügyködnek (túró rudival meg pörkölttel), hogy "gyere haza" külföldről, addig a Nemzeti Erőforrás Minisztérium és a Közigazgatási Minisztérium a "maradj itthon" vonalon indult el, amire összehozták az "Új Nemzedék" projektet.

Persze, bele lehet tolni akár százmilliókat is a propagandába, ha valaki menni akar, akkor menni fog, nem fogja visszatartani egy ilyen közhelyparádé.

Amilyen állapotok kezdenek eluralkodni, inkább annak kellene örülniük, hogy csak ennyien húztak el Nyugatra.
Mert ha normálisan kormányoznának, egy picit normálisabb lenne az ország, akkor nem kellene kampányolni, hogy "maradj itthon" meg "gyere haza", mert az ország eladná magát.

Jó bornak nem kell cégér – ez ugyanígy igaz az országra is. Mivel mindenkinek csak egy élete van, és az emberek 99,9 százaléka nem csókos, nem a ciprusi offshore pénzből él, hanem bérből és fizetésből, ha ugyanazért a munkáért, vagy akár rosszabb munkáért máshol több bért kap, és mellé még kap egy élhetőbb várost, egy élhetőbb országot, akkor mi tartsa itthon? Hogy része a NER-nek, meg a sok nettó faszságnak, ami ömlik fentről?

Persze odafent a leghalványabb fogalmuk sincs, hogy élnek az "átlagemberek", mi foglalkoztatja őket, mik a napi problémák, amiket meg kell oldani.

Valószínűleg összeültek egy szobába, és izzadva megpróbálták kitalálni, hogy amikor fiatalon nem nyalták valamelyik fejes seggét, akkor vajon a mi foglalkoztatta a fiatalokat.
Így sikerült mindent, ami eszükbe jutott összehányni egy videóba, magyar vizsla menhelyről (duplán ebadómentes!), kormányzati munkavállalás, buli, pálinka, kapualjban hányás, csók a naplementébe, lánykérés stb.

A Youtube-on, a videó alatt beleolvastam a kommentekbe, egyet kimásolok ide:
"Egyébként jelenleg az angliai Birminghamból írok, ahol egy kórházban dolgozom orvosként. A kormányOKnak rá kéne jönniük, hogy a befeketetéseket meg kellene védeni. Mikor jönnek végre rá, hogy a tizenvalahány év és sokmillió forint, amit egy orvos kiképzésébe fektetnek, kárba vész, ha nem teremtik meg a megfelelő munkakörülményeket? Ahelyett, hogy kapualjban pálinkától hányó csajokról és a csóróság romantikus oldaláról csinálnak reklámvideókat, inkább erre kellene fordítani az energiát és a pénzt."

Megosztás