Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Magyar Növekedési Terv

Orbán londoni közgázóráján értesültünk róla, hogy újabb nagy terv elkészítésével bízta meg a jobb kezét, aki szegény lassan már gyakrabban írja őket, mint anno Gyurcsány hirdette ki az idióta programjait.

Nos, van egy jó hírünk. Illetve rossz. Nem, mégiscsak jó, mert többször hangosan felröhögtünk olvasás közben.

Szóval az Ikon elkészült a művel, melynek címe Magyar Növekedési Terv, és amit vélhetően a középkori agysebészek módszerével kezelt munkatársai írtak.

Először is értem én, hogy nem Nemzetföldrajzi, hanem Nemzetgazdasági Minisztérium, de azért a Csillagkapu helyett inkább egy térképet kellett volna nézniük a bullshitdömping készítése közben.

Már a hetedik oldalon kezdődik a kavarás, megtudjuk, mi nagyon fontos: "Annak érdekében, hogy hazánk az észak-nyugat-európai centrum közelében erős regionális központtá fejlődjön, kulcsfontosságú, hogy a centrumtól való térbeli és időbeli távolságunk csökkenjen, illetve az üzleti környezet fejlődjön."

Majd rámutatnak, hogy "Magyarország földrajzi adottságaiból is adódik, hogy egyszerre lesz az ázsiai növekedési zóna – a 21. századi „új gazdasági selyemút” – keleti kapuja, (…)"

Szó van még a tervben a Kelet-Európai Banánról, az ózdi Kulturális Galaxisról, interkontinentális fordítókorongról, a Kelet Svájcává válás lehetőségét magában rejtő Erdélyről stb stb.

Egy olyan ember fantazmagóriákkal teletűzdelt rizsája az egész, aki képes most, hogy az sem biztos, jövő héten lesz még euró, arról beszélni, hogy Magyarország 2020 után vezetheti be a közös pénzt. HVG-elemzés itt, Origo-elemzés itt, mi nem foglalkoznánk vele részletesebben.

Illetve még egy aprócska helyesbítés erejéig. 

Szilikonvölgy:

 

Amire gondoltak a 167-ik oldalon, azt magyarul Szilícium-völgynek hívjuk. 

Megosztás