Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Nekünk az IMF nem diktál!

"A régi típusú IMF-megállapodás, amelyet lezártunk 2010 őszén, az arról szólt, hogy ők megmondták, mit kell csinálni Magyarországon, és ha mi azt csináljuk, akkor adnak pénzt, és akkor mi nem fogunk összeomlani. Az új megállapodás lényege azonban az, hogy mi inkább egy biztosítást szeretnénk; a szabad kéz politikáját nem akarjuk feladni. Többet Magyarország gazdasági önállóságát senki sem korlátozhatja, ez a kormányzati filozófia első számú törvény." – Orbán Viktor, nov.18.

"A kormányszóvivő azt is elmondta, hogy a tárgyalások során alakul majd ki, mely konstrukciók jöhetnek számításba Magyarország számára. Egy pénzügyi biztonsági hálót kíván az ország a megállapodással kialakítani, olyat, amellyel gazdaság- és társadalompolitikai szuverenitásunk nem korlátozható – jelentette ki, megjegyezve, hogy e biztonsági háló célja a növekedés beindítása." – Giró-Szász, nov. 24.

"Többé Magyarország gazdasági önállóságát senki sem korlátozhatja, ez a kormány filozófiájának elsőszámú tétele." – Hende Csaba, nov.25.

"Az elővigyázatossági  és a készenléti megállapodás közül a magyar kormány a rugalmasabbat szeretné elérni az idén decemberben kezdődő tárgyalásokon. A kormány nem szeretne az IMF, az Európai Unió vagy az Európai Központi Bank finanszírozási keretéhez visszatérni, hanem egy pénzügyi védőhálót szeretne." – NGM, nov. 28.

"Arra, hogy meddig tarthatnak majd a tárgyalások a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) a tervezett együttműködésről, Orbán Viktor azt válaszolta: "egy nap alatt is meg tudunk állapodni; amint elértük a céljainkat, már meg is állapodunk, ez a mi tervünk"." – Orbán Viktor, dec.2.

Ahelyett, hogy szép csendben megvárták volna a tárgyalások kezdetét, és megvárták volna, hogy mit kínál nekünk az IMF, minden nap, minden szólamban kurucos idiótasággal szajkózták, hogy nekünk az IMF nem diktálhat és csak egy elővigyázatossági hitelmegállapodást szeretnénk, egy védőhálót.

Erre ma reggel jött a hír: "IMF to offer Budapest help but with conditions"

A feltételekhez kötött készenléti hitelkeretet (stand-by agreement, SBA) fogja ajánlani Magyarországnak a Nemzetközi Valutaalap (IMF).

Ugyanilyen a hitelmegállapodást kötötte Gyurcsány Ferenc az IMF-el 2008-ben. A hitelkeretnek vannak feltételei, és szigorúan, negyedévente ellenőrzik.

Nem lesz könnyű menet, főleg úgy, hogy múlt héten is 11 jobbos közgazdász kellett, hogy Orbánnak elmagyarázzák a globális pénzpiacok működését, és hogy semmiféle támadás nem érte Magyarországot. Életünk végig kell tanulni, "jobb későn, mint soha" alapon nem szégyen 48 évesen megismerkedni a közgazdaságtannal. Ennek ellenére ma Orbán megint az nyilatkozta, hogy "a legutóbbi "komoly spekulációs támadást sikerült elhárítani, úgy készül, hogy december közepe után néhány nappal lesz egy újabb, hasonló támadás."

Szóval öveket becsatolni, december 16-17 körül újra meg fogják támadni Magyarországot!

2008-ben amúgy ezek voltak a hitelszerződés feltételei, uramisten, a gonosz IMF maximálta a 13. havi nyugdíjat 80 ezer forintban! Persze az elmúlt két hétben számtalan fideszes politikus szájából hallottam, hogy az IMF vette a 13. nyugdíjat a Zemberektől, ami azért elég erős csúsztatás.
 
Amúgy ha tökös az IMF női vezetője, akkor így kezdik a szerződést:

Az alulírott megállapodás tartalmát Magyarország felé bejelenti Orbán Viktor és Szíjjártó Péter:

1. pont: A vizitdíj bevezetése.

Sakk-matt 🙂

Mivel jön a hétvége, így szeretnénk sikeres bevásárlóutat kívánni az IMF-tárgyalódelegációból kimaradó Matolcsy Gyurinak, és neki küldenénk a következő számot:

Olyan aranyos, vagy ahogy nézel,
És közben az öledbe folyik a nyálad,
A hátad mögött
Már kiröhögött
Mindenki, de senki nem szólt utánad.
Nem szólt utánad.

Szegénykém, szerintem ez nem neked való,
Nem neked, nem neked.
Van, hogy a máshogyan volna jó.

Megosztás