Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Visszakormányozták a gyorsnaszádot 1996-ba

Szegény Gyurinak megint sikerült jól időzítenie …

Tegnap jelent meg a Heti Válaszban a cikke, amelyben saját farkát nyalja fényesre, gerinc nélkül természetesen könnyű:
"Nincs más példa arra a 2008-as válságban és utána, hogy egy ország ilyen gyors pénzügyiegyensúly-javulást ért volna el, ráadásul megszorítások nélkül. Matolcsy kormányzásuk első 18 hónapját az 1945-47-es időszakhoz, a második világháború utáni újjáépítéshez hasonlította. "Akkor a fizikai világot, most a pénzvilágot építettük újjá"."

Aztán meg hajnalban jött a feketeleves, a Moody’s lejjebb rakta Magyarországot, a bóvli kategóriába:

A Moody’s 1996.12.19-én minősítette fel az országot Ba1-ről Baa3-ra, így sikerült visszajutni 1996-ba.
Ez tényleg szép teljesítmény volt, röpke 18 hónap alatt.

Az indoklás:
"növekszik a bizonytalanság azzal kapcsolatban, hogy Magyarország teljesíteni tudja-e a költségvetési konszolidáció és a közadósság-csökkentés középtávú célkitűzéseit, különös tekintettel a magyar gazdaság egyre korlátozottabb középtávú növekedési kilátásaira. Magyarország "egyre fogékonyabb az eseménykockázatokra" a magas államadósság-teher, a külföldi befektetőktől való erőteljes függés és a jelentős finanszírozási igények miatt, miközben erősödik a külső piaci volatilitás is."

Az NGM-ben kemény lehetett a hajnal, mert már 08:10-kor kiadtak egy közleményt, ami kb. a "best of" kategóriába esik, ilyen csodálatos közlemény miatt él ez a blog:

"Mivel a Moody’s értékelésének semmilyen valós alapja nincs, a magyar Kormány nem tudja azt másképp értelmezni, mint a Magyarország elleni pénzügyi támadások részeként.
Nincsen alapja, mert az elmúlt másfél éves időszakban a magyar gazdaság legtöbb területén minden külső nehézség ellenére kifejezetten kedvező irányú változás következett be.
bla-bla-bla mennyire jók vagyunk
bla-bla-bla mennyire jók vagyunk
bla-bla-bla mennyire jók vagyunk
bla-bla-bla mennyire jók vagyunk

A forint gyengülését pedig nyilvánvalóan sem a magyar gazdaság teljesítménye, sem a költségvetés állapota nem indokolja, annak hátterében így csak egy Magyarország elleni spekulációs támadás állhat, amihez épp az ilyen, szakmailag megalapozatlan hitelminősítői vélemények adnak táptalajt."

Orbán Viktor, országértékelés, 2009. március. 6:
"ebből fakadnak a politikai hazugságok arról, hogy nagy a jólét és dübörög a gazdaság. Ebből fakad a költségvetési adatok meghamisítása, a trükkök százai, az őszödi beszéd, a reformoknak nevezett újabb és újabb megszorító csomagok, amelyek sorra megbuktak. Ebből fakad a rendőrterror a békés tüntetők százai ellen. Ez magyarázza, hogy a kormány nagy garral bejelentett programjai után soha nem történik semmi. Az ország soha nem lépett előre, legfeljebb hátra, a helyzet soha sem lett jobb, legfeljebb rosszabb. Ez okozta a sorozatos pofonokat, amelyek külföldről érték és érik az országot: a leminősítések, a forint zuhanása, vagyis az egész csődtömeg, amit ez a kormány az elmúlt években az ország, és mindannyiunk nyakába zúdított."

Itt már nagyon-nagyon kevés lesz Matolcsy menesztése, csodálkoznék, ha Orbán kihúzná 2014-ig … mert az ország nem fogja, az tuti.

Soha nem volt még ekkora szüksége Gyurinak a szimpátiatüntetésre, mint most, amikor a Gonosz ki akarja ragadni a kezéből a kormánykereket!

Krisztus segítségével Matolcsy kikormányozza a gyorsnaszádot a viharból (14×11, olajfestmény)

Köszönjük a videót, Sándor!

Megosztás