Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Adjon szeretteinek könyvet karácsonyra

Szerencsére van egy könyv, amit nyugodt szívvel tudunk ajánlani:

Bár Gyuri, a kis hamis, azt mondta, hogy nincs megírva az a könyv, amiből dolgoznak, ezek szerint mégis van … igaz, ezt ő maga írta.
 

Ismertető:
A szerző alapos szókimondással veszi számba a magyar gazdaságpolitika 2002-es parlamenti választások óta elkövetett szarvashibáit. A szerző által elveszett éveknek nevezett időszakának elemzésén túl a könyv iránytű is, ezért arról is szól, hogy mi a teendő annak érdekében, hogy Magyarország ismét a térség éllovasa lehessen.

 

 

 „E rovatban hétről hétre szemlézem a globális gazdaság nagy sikerű könyveit. Most töredelmesen megvallom, hogy az olvasás mellett időnként írok is, így a napokban jelenik meg új könyvem, amely az elveszett évekről, a 2002 és 2007 közötti időszakról szól. Közgazdászként arra keresem a választ, hogyan lehetett 2002 után, röpke fél évtized alatt így elrontani Magyarországot és a magyar gazdaságot.

Végig az izgatott, hogy milyen gazdaságpolitikai szarvashibákat kellett elkövetni ahhoz, hogy a térség legjobban teljesítő gazdaságából a legrosszabb helyre csússzunk vissza. Bevallom, még engem is meglepett az elmúlt évtized két fele, tehát az 1998 és 2002 közötti öt év, majd a 2003 és 2007 közötti második öt év közötti különbség.

Minden meghatározó gazdasági adat azt jelzi, hogy Magyarország nagyon elrontott valamit, és éppen az uniós csatlakozás körüli éveket veszítette el a gazdasági felzárkózás és a társadalmi felemelkedés terén.

– Hogyan történt mindez?

Az ok egyszerű: a kormány elrontotta a gazdaságpolitikát.
Rendre hibás döntéseket hozott, amik szarvashiba-sorozattá álltak össze – ez húzódik meg a negatív fordulat mögött.

Könyvemben sorra veszem a 12 legfontosabb szarvashibát, ezekért külön-külön is nagy árat kellett fizetni, de így együtt már képesek voltak leállítani a magyar gazdaság és társadalom európai felzárkózási folyamatát.

De nem ezzel zárom könyvemet, hanem a reménnyel: lehetünk még sereghajtóból újból éllovasok. Ehhez csak két egyszerű dolog szükséges: kormányváltás és gazdaságpolitikai fordulat.

Mindkettőt megérdemeljük, mindkettő érik."

ROFL 🙂

Megosztás