Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Az unortodoxia ára

A siker még láthatatlan, de a védőhálónak már ára van.

Csak a legnagyobbaknak kijáró tisztelettel tudunk írni Lázár Jánosról és Harrach Péterről. Nekik sikerült papírra vetni, hogyha lesznek költségei a nem ortodox gazdaságpolitikának, akkor ki fizesse végül a számlát.

A fifikás javaslatot a Magyarország Alaptörvényének Átmeneti Rendelkezései című törvényjavaslatba csempészték bele, ami amúgy a kommunizmus idején elkövetett bűnökkel és az esetleges jogkövetkezményeivel foglalkozik. (Az átmeneti rendelkezések az Alaptörvény részét képezik, vagyis alkotmányos erővel bírnak.)

Magyarul, ha az EU bármelyik magyar törvényt elmeszeli, akkor a jóvátételre különadó vethető ki, amit csak erre a célra lehetne fordítani.

Nem olcsó mulatság ez az unortodox tökösség … mivel nincs ingyenebéd, így az Alkotmányba csempészik bele, hogy fizessék ki a számlát.
Mennyire 100% vegytiszta áspis fideszes húzás? Erre már nehéz azt mondani, hogy simplicity

Mivel a különadót az elmeszelés után vetnék ki, így lehetséges, hogy a 227 milliárd jogtalanul visszatartott áfát, ami a kormánynak vissza kell fizetni, egy új különadóval oldják meg. (Mondjuk +1 százalék a fizetésből. Vagy kettő. Bár nem szeretnék tippeket adni.)

Biztosan fizetni kell:
– 270 milliárd áfa

Már elmeszeltek minket:
– 200 milliárd telekom különadó

Vizsgálat alatt:
– 300 milliárd forint különadó az energetikai cégekre és kereskedelmi láncokra
– 100 milliárd forint a Maláv tiltott állami támogatása miatt
– Magánnyugdíj-pénztári vagyon államosítása. Még becsült összeg sincs.

Tervezik, hogy vizsgálat alá vonják:

– Pálinkafőzés adómentessége
– Végtörlesztés, kb. 100 milliárd forint.

Az összes 270 milliárd forinttól 1000 milliárd forintig terjedhet, amit biza’ nekünk kell kifizetni. 

Mert ahogy mindennek, az unortodoxiának is a Zemberek fizetik meg az árát, csak sajnos ezt többször is leverik rajtunk, mivel már most is erősen fizetjük a számlát.

Mr. Teufel: Ha jól értettem az előbb, az eljárás alapját a maga ötlete képezi.
Safranek: Nem! Nem! Nee..öö…, azaz igen, de én voltaképpen nem tudhattam!
Mr. Teufel: Mennyibe került a kísérlet?
Safranek: Ahúhú! He-he! Öö, semmi, semmi, ö, tíz, nyolc, e, hú, he-he, másfélmillió.
Mr. Teufel: Jöjjön közelebb Safranek.

Hiába magyarázza ezekben a percekben is a parlamentben Matolcsy, hogy "ez a gazdaságpolitika sikeres", látjuk, hogy mennyire sikeres. Illetve, csak látnánk, hiszen szombaton láttuk-hallottuk tőle, hogy a siker láthatatlan.
Bár Matolcsy életrajzából látszik, hogy a köpönyegforgatás nem áll messze tőle, amit csütörtök óta művel, azon még egy ilyen régi motoros, mint én is csak tátott szájjal csodálkozik.
Mi lesz a következő húzásod Gyuri, "I love hárombetűs IMF!" póló a a zakó alá?

De amúgy mit várhatunk el a kormánypárti képviselőktől, a "törvényalkotóktól", akik mind meg vannak győzödve arról, hogy "nem Matolcsy, hanem a rossz nemzetközi gazdasági környezet, illetve "nemzetközi spekulációk" és "a bankok ellenséges magatartása miatt jutott odáig az ország, hogy ismét a valutaalap segítségét kell kérnie."

Erre mit lehet mondani? Hogy előjegyezném mindet egy középkori agyműtétre?

Megosztás