Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Matolcsy 2 perc alatt lerendezte az IMF-t

Három héttel ezelőtt:

"-Nem javítaná a gazdaságpolitikánk iránti bizalmat és hitelességet, ha nekünk is volna ilyen megállapodásunk az IMF-fel?
– Jelenleg is együttműködünk az IMF-fel számos területen, de hitelszerződésről nem tárgyalunk, és ezt nem is tartanám jó megoldásnak. Magyarország ezt a szakaszt már lezárta. A lépést egy ideig talán üdvözölné a pénzpiac, aztán rájönne, hogy az IMF-hez való visszatérés a gyengeség jele.
– Nem tart attól, hogy a hitelminősítők befektetésre nem ajánlott kategóriába sorolják Magyarországot?
– Az egyik hitelminősítőnél reális ennek a veszélye, de akkor sem lesz többletkockázat, ha ez bekövetkezik. De akkor sem állna be gyökeres gazdasági fordulat, ha javítanának a besorolásunkon. A hitelminősítők eljátszották a becsületüket azzal, hogy a válság előtt sokat tévedtek." – Heti Válasz– interjú
 

És ma:

"Nem volt megilletődve, nem volt önkritikus és nem látszott Matolcsy György nemzetgazdasági miniszteren, hogy kellemetlenül érezné magát az IMF és az EU delegációjával folytatott péntek reggeli megbeszélésen.
Két-három perc alatt közölte a nemzetgazdasági miniszter pénteken délelőtt az IMF és az EU küldöttségével, hogy új megállapodást szeretne kötni a kormány a két szervezettel." – Origo

Valószínűleg azért tartott csak 2 percig, mert még nagyon friss volt a tegnap esti beavatkozás hatása Matolcsyn, elvégre nagyon ritkán sikerül megcsinálni egy este alatt egy ilyen pompázatos seggszáj-műtét!

Jobbulást Gyuri, és sok sikert az IMF-szerződés levezényléséhez. A tárgyalásokon azért az "ájemef" nevet használjuk, ne a "hárombetűs" kifejezést. Csak vastagbőrrel, ahogy eddig!


 

Megosztás