Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Minden nagyon logikus

Újabb 3 bizonyíték arra, hogy Abszurdisztánban tényleg minden fordítva működik…

Elsőként a hétvége sztárja, Selmeczi Gabika, akinek alighanem csak az írható a javára, hogy mindössze egyszer vette fel hivatalos minőségében a kínai áruházak és vidéki diszkók 10 évvel ezelőtti, de már akkor is cikinek számító slágertermékét, a leopárdmintás rucit.

Nos, a szóvivőasszony tegnap ismét megszólalt, megint a szocikkal és a nyugdíjakkal kapcsolatos rémhírekre reagálva. A közlemény mögül felsejlik az unortodox gazdaságpolitika:

"Selmeczi emlékeztetett, hogy az első Orbán-kormány iktatta törvénybe a nyugdíjemelések módját, illetve – szavai szerint – az egyszeri kiegészítésről is jogszabály rendelkezik. További tényként említette meg a szóvivő azt, hogy a Fidesz-MPSZ megállapodást kötött a nyugdíjasokkal, mely szerint a nehéz gazdasági körülmények ellenére is értékállóak maradnak a nyugdíjak. „Ezt a megállapodást a Fidesz-KDNP szövetség be is tartja” – hangsúlyozta, hozzátéve: „üdvözöljük a kormány azon döntéseit, melyek alapján a nyugdíjak vásárlóértéke nem romlik”.

Selmeczi ennek kapcsán rámutatott arra is, hogy a szomszédos országokban nemhogy nem növekszik, hanem csökken a nyugdíjak nominálértéke. „Mi a gazdasági nehézségek ellenére is óvjuk a nyugdíjasokat”hangsúlyozta."

 

Remek döntés!
Nekünk az EU-Brüsszel-IMF nem diktál!
Hülye szomszédok!
Hanyatló nyugat!

Kit érdekelnek a leminősítések, meg hogy 315 az euró, 400 Ft egy kiló rizs (WTF?!), hogy osztrák fűtőolajat tankolnak a Zemberek, és még sorolhatnám…. ami számít, az a nyugdíjemelés.

Aztán. Jönnek mindig a rágalmak, hogy a Fidesz-kormány nem is az adócsökkentés kormánya.
Pedig szép csendben, a nagy csomag közepébe elrejtve most is épp egy adót készülnek eltörölni.

A dolog aprócska szépséghibája, hogy a török kamionsofőrökét….
A magyar fuvarozók kedvezménye pedig megszűnik.

Az indoklás:


 

Bezzeg fajták és pszichés állapot alapján differenciált ebadó az lesz….az nem túl macerás.

A Népszabadság információi szerint 2010-ben csak a törökországi fuvarozók körülbelül 15 000 adóköteles engedélyt használtak fel, ami több mint egymilliárd forint államháztartási bevételt eredményezett.
Matolcsy összesen 100 milliónál kevesebbel számol.

Nem tudom, melyik szám igaz, de fura, hogy az Ikon nem megemeli a tranzit kamionforgalom adóját……. akkor jobb lenne a költség-bevétel arány, több jutna az útjavításokra (muhaha), netán felpörögne a RoLa-fuvarozás, ami környezet- és balesetvédelmi szempontból sem lenne utolsó….

Na mindegy.

Nézzük inkább a tegnap reggeli hírt, miszerint az egyes szociális tárgyú törvények módosításáról szóló javaslatban az szerepel, hogy fizetősek lehetnek a bölcsődék: a családban egy főre eső jövedelem 20%-át kérhetik gyermekenként a gondozásért, 25%-át gondozás+étkezésért.

Soltész Miklós szociális államtitkár magyarázkodott a Kossuth Rádióban :

"Soltész Miklós kiemelte, hogy csak ott lehet pénzt beszedni a szolgáltatásért, ahol a fenntartást máshogy nem tudják megoldani az önkormányzatok."

Ühüm, azok a nincstelenek, akiket még ebadóval is próbálnak kompenzálni? Vajon fognak-e pénzt kérni a szülőktől? Nehéz kérdés….

""A szabályok nem azt jelentik, hogy óriási összegeket kell befizessenek a szülők" – mondta, hozzátéve, hogy ha egy családban egy főre 100 ezer forint nettó bevétel jut, akkor maximum 20 ezer forint szedhető be a bölcsődéért.  Kivételt jelent a díj alól, ha valakinek nettó 32 ezer forint alatti jövedelme van, ha súlyos beteg vagy fogyatékos gyermeket nevel, valamint 3 gyermek felett sem kell a díjat fizetni.  "

Tehát aki "gazdag" (havi 100/fő egy háromtagú családban azt jelenti, hogy anyu és apu is 150-et kap, ami azért nem akkora húde….), az fizessen. Kicsivel kevesebbet, mintha jogi egyetemre járna a gyerek. Szegeden egy félév 160.000 Ft, a bölcsi csak 120 ezer lesz….

"Soltész Miklós hangsúlyozta: a gyes jelenleg 28 ezer 500 forint, és néhány éve már dolgozni is lehet a gyes mellett. "Továbbra is a családtámogatás az egyik legfontosabb terület, ezért fontos, hogy a bölcsődék fenntarthatóak legyenek" – hangsúlyozta a szociális államtitkár."

Nos, egyrészt Gyes mellett max heti 30 órában, részmunkaidőben lehet dolgozni, ami azért nem túl gyakori Magyarországon. Másrészt meg szép a családtámogatásos duma, de szerintem egész egyszerűen csak arról van szó, hogy mivel kevés a férőhely, nagy a kihasználtság, újak építésére kb sose lesz pénz, így próbálnak meg javítani a statisztikán (és az önkormányzatoknak is csurog valami). Ha fizetős, kevesebben mennek majd, minden csodás lesz, de legalábbis annak fog látszani.
Kicsit olyan, mint az MSZP vizitdíja, de bezzeg azt leszavaztatta a Fidesz a Zemberekkel….
 

Megosztás