Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

A gyorsnaszádot mégis bekormányozzák az IMF kikötőjébe

Csodálatos NGM-közlemény:

Bevezetés:
"Az elmúlt másfél évben Magyarország gazdaságát megújítottuk. A megújulás időszakában az volt a lényeg, hogy szabad kezünk legyen és a magyar érdekek szerint rendezzük be Magyarországot. Ehhez távol kellett tartanunk magunkat mindenfajta befolyástól, tehát föl kellet számolnunk azokat a régi típusú együttműködéseket, amelyek korlátozták gazdasági önállóságunkat. Így sikerült a gazdaságot saját lábra állítani, elértük, hogy a piacról finanszírozzuk magunkat, ezzel jelentősen megnőtt a mozgásterünk.
Ennek eredményei ma már kézzelfoghatóak.
"

Számok, adatok:

"A munkát terhelő adók csökkentek, a nyugdíjasok megtakarításai megmenekültek a spekulánsok támadásaitól, Európában szinte egyedülálló módon csökkent az államadósság, stabilizálódott a költségvetés.
Magyarország 2004-es EU csatlakozása óta először tartja 3 százalék alatt a jövő évi költségvetési deficitet. Erre a teljesítményre a 27 tagú Európai Unióban Magyarországon kívül csak hat ország lesz képes.
A 2010-ben a GDP közel 82 százalékára rúgó államadósság akkori árfolyamon számolva mára 74 százalékra csökkent, a GDP 1,4%-kal nőtt 2010 azonos időszakához viszonyítva.
Sikerült tehát véghezvinnünk az elmúlt másfél évben, hogy csak a magunk érdekeit érvényesítsük, másokhoz ne kelljen alkalmazkodnunk. Így ma már új együttműködéseinket új alapokról építhetjük föl a saját érdekeink érvényesítésével."

Rafináltan az akkori árfolyamon számolják az államadósságot, mivel most 82%.

És a csattanó:
"Fordulóponthoz érkeztünk. Mostantól a növekedés fokozására kell összpontosítani. És ehhez minden elérhető eszközt igénybe kell venni. 
A növekedéshez elsősorban a függetlenségünket kell megvédenünk. Azt, hogy Magyarországot a piacokról tudjuk finanszírozni. Ezt az eurózóna elhúzódó válsága megnehezítheti.

Ezért jó eszköz lehet számunkra egy újfajta, már a saját érdekeink szerint berendezett gazdaságunkhoz igazított együttműködés az IMF-fel, amely a régivel szemben nem csökkenti, hanem növeli pénzügyi-gazdasági függetlenségünket. Az újfajta megállapodás ugyanis – szemben a régivel – nem növeli az államadósságot, mivel nem hitelfelvételről szól, voltaképp egy biztosítást kötünk, amely növeli a befektetői biztonságot Magyarországon.
Így lesz esélyünk tervezett menetrend szerint beindítani a növekedést.
Az IMF szokásos éves gazdaságpolitikai konzultációjának keretében megkezdjük a tárgyalásokat egy új típusú együttműködésről."

2008-ban pontosan ilyen hitelkeret-megállapodást kötöttünk

Mivel Orbán azt mondta, ha az IMF be, akkor ő el, kíváncsian várjuk, mikor mond le …

Most nincs időm előkeresni a sok seggszájú nyilatkozatát, de még tegnap reggel is azt szajkózták, hogy az IMF, az aztán soha, csak a testünkön át …

Bár még a hétvégén is okosította Orbán a londoni diákokat a nem ortodox magyar különutas csodáról:
"A magyar kormány a Nemzetközi Valutaalap (IMF) "nagylelkűsége" helyett a piaci finanszírozást részesíti előnyben. Ez "nagyon kockázatos döntés volt", de helyes döntés is, amint az elmúlt egy év tapasztalatai mutatják."

Az Origionál olvasható egy egész kis gyűjtemény.

Tragikomikus, de pont az első értelmes lépésükkel bukott meg az Orbán-kormány, és csak és kizárólag maguknak köszönhetik, mert állandóan járatni kellet a szájukat. Most már csak az a kérdés, hogy a változások mikor gyűrűznek fel a legfelsőbb szintekre, de az teljesen egyértelmű, hogy a Matolcsy-Szijjártó párossal nem folytatódhat a show.

Megpróbálták a nem ortodox magyar gazdaságpolitikát, különadókkal, új adókkal, egykétkulcsos adóval, a 3000 milliárd manyup pénz benyelésével, nem jött be. Ennyit ért a 8 év ellenzékben és a 1,5 év kormányzás. Új gazdaságpolitikához pedig új emberek kellenek.

Magyar Hírlap, csütörtök, két címlap. Ilyenek azért nagyon viccesek tudnak lenni, biztos lesz még pár ilyen találat a következő napokban:

LOL, az IMF már be is alázott egyet:
"Az IMF nem kapott kérést a magyar hatóságoktól arra, hogy tárgyalások induljanak egy az IMF által finanszírozott hitelprogramról." – IMF közlemény.

Ezek valóban olyan hülyék voltak, hogy nem egyeztettek az IMF-el a bejelentés előtt?!

Egy összeállítás arról, hogy mi történt a bejelentés előtt az NGM-ben, aminek a vége ez a közlemény lett. 

Megosztás