Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Rémhírterjesztőkkel harcol Gabika

Nagy rajongói vagyunk mindenfajta szóvivőnek, legyen az magáncégek, állami vállalatok, pártok vagy a kormány szóvivői.
Kemény meló nap mint odaállni a kamerák elé, és belehazudni faarccal, lelkesen tolmácsolni azokat az üzeneteket, amiktől –ha van eszük– ők maguk is kényelmetlenül érzik magukat.
Nyakó István MSZP-szóvivő szerepét a Fidesznél egy dinamikus duó vette át, a Szijjártó-Selmeczi páros.

Most hétvégén Szijjártó pihent (ma reggel a Ma Reggelben kezdte a hetet), Selmeczi Gabika volt ügyeletben.

Gabika (az ex-nyugdíjvédelmi megbízott páratlan karrierjéről itt) még pénteken állt ki a sajtó elé feldúlva, hogy az MSZP és az LMP rémhírekkel izgatja fel az embereket a falvakban, városokban és még Budapesten is, mivel a felbújtatott emberek lépten-nyomon megállítják szegény Gabikát, biztos még egy kiló krumpliért sem tud nyugodtan leszaladni a piacra.

"Az elmúlt hetekben újabb rémhíreket terjesztenek főleg Budapesten, mely szerint új ingatlanadó lesz. Nem igaz a hír. Sem a kormány, sem a Fidesz-frakció nem támogatja, hogy ingatlanadó legyen – szögezte le a Fidesz szóvivője. Az egész mögött az áll, hogy az MSZP szeretné, ha lenne központilag kivetett és központilag beszedett ingatlanadó. Nem új ez a szándékuk, hiszen 2009 június 29-én, a Bajnai-kormány idején az MSZP frakciója és az SZDSZ szavaztak a központi ingatlanadóról, melyet csak azért nem tudtak bevezetni, mert az Alkotmánybíróság azt elutasította, majd azt az Orbán-kormány hatályon kívül helyezte. Az idei és a tavalyi évhez képest nem lesz semmilyen változás az ingatlanadó területén."

Gyorsan fejlődik Gabika, már egészen profin nyomja. Nézzük meg ezt a bekezdést:
Az valóban nem igaz, hogy új ingatlanadó lesz, hiszen nem lesz. Hanem az települések által kivetetett ingatlanadó mértékét növelnék meg max. 3%-ra. Ez viszont nem központilag kivetett és nem központilag beszedett adó lenne, így Gabika ügyesen játszadozva a szavakkal még igazat is mondott, mindezt bravúrosan rátolva az MSZP-re, mintha ők akarnák ilyet. Távol álljon tőlem az MSZP megvédése, de jelenleg ők nem kívánnak annál többet, minthogy ne vigyenek el közülük egy újabb politikust a rendőrök.

Az utolsó mondatba azért már befigyel egy ordas hazugság.
Elég csak megnyitni a Rogán Antal által beterjesztett T/4662 számú törvényjavaslatot:

Az Origo információ szerint Orbán külön kérte a frakciót, hogy "ingatlanadónak még a lehetőségét sem szabad felvetni, mert már az is óriási politikai károkat okozhat a kormánynak szerinte, ha csak ennek a szándéka nyilvánosságra kerül." Nos, ez a hajó már elment, a szándék ott van feljebb feketén-fehéren.

Ezek után kíváncsian várjuk, hogy végül mit fog megszavazni az Országgyűlés, ki fog győzni, Orbán Viktor, vagy a forráshiányos települési lobbi …
 
Gabika, mint egy jó pszichológus tudja, hogy miért szoronganak az emberek. Nem a kormányzati politika miatt, hanem az MSZLMP miatt. Csodálkozom, hogy a Jobbikról nem beszélt.

"Az MSZP és az LMP hatalomvágya mindent felülír, és nem gondolnak bele abba, hogy milyen károkat okoznak azoknak az embereknek, akik elhiszik azon állításukat, hogy nem lesz özvegyi nyugdíj, vagy hogy új ingatlanadó kerül bevezetésre – fogalmazott a politikus. A Fidesz nyomatékosan azt kéri az MSZP és az LMP politikusaitól, hogy hagyjanak fel a rémhírterjesztéssel. Tudjuk, hogy nagyon erős bennük a hatalomvágy, tudjuk és érezzük, hogy nekik akkor jó, ha az embereknek rossz, de ne riogassanak. El sem tudják képzelni, hogy milyen szorongást váltanak ki az emberekből.
A Fidesz arra bátorítja az embereket, hogy ha bármilyen rémhírt hallanak, akkor forduljanak a helyi fideszes politikusokhoz, és győződjenek meg arról, hogy amit hallanak igaz-e.
"

(Csak az MSZP reagált Selmeczi kijelentéseire.)

Szombatra, az MSZP kongresszus kapcsán már csak annyit tudott elsütni Gabika, hogy az MSZP és a DK "titkos paktumuk szerint a következő választások alkalmával – szorosan együttműködve – az MSZP adja majd a miniszterelnök-jelöltet, Gyurcsányt pedig nyilvánvalóan köztársasági elnöknek akarják jelölni."

"Nyilvánvalóan" … ezzel az erővel azt is mondhatta volna, hogy ezt olvasta ki reggel a kávézaccból.
Nyilvánvalóan az MSZP adja a miniszterelnök jelöltet, a legfőbb ügyészt, az ÁSZ elnökét, a Híradó főszerkesztőjét, a főpolgármester jelöltet, Gyurcsányból meg KE jelölt lesz. Amit mit jelent? Semmit, mert egyik sem fog megvalósulni.
Gyurcsányból csak annyira lesz KE, mint belőled szenátor.

Nem könnyű munka ez …

Megosztás