Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Hoffmann hazudott, a helyettese pironkodott

Elég hamar, mindössze egy nap alatt kipukkadt a lufi a közoktatási törvénytervezet 40 oldalas mellékletével kapcsolatban.

Emlékszünk: A meglehetősen negatív hangulatú, kirúgásokról, iskolabezárásokról író titkos (=eltitkolt) melléklet az fn24-hez került, Hoffmann Rózsa meg letagadta, később pedig azt mondta, hogy "olyannyira titkos, hogy én sem tudok róla".

Nos, a mellékleten Réthelyién kívül rajta van az ő aláírása is.

Két eset lehetséges.

Az egyik, hogy szegény államtitkár asszony Cavintonján kezdte a kormány a gyógyszerkassza kiadásainak csökkentését.

A másik, hogy szimplán hazudott.

Ez utóbbit tartom valószínűbbnek, ugyanis az oktatási bizottság csütörtöki ülésére nem ment el, helyettesét, Gloviczki Zoltánt küldte el magyarázkodni.

Az fn24 bizottsági ülésen részt vevő forrása szerint a helyettes államtitkár „elvörösödve próbálta menteni a menthetőt”. Elmondta, hogy az anyagot az Ecostat készítette a törvény alapján. Hoffmann Rózsa, amikor erről nyilatkozott talán rossz választ adott – mondta Gloviczki. Majd a dokumentumban szereplő negatív következményekről – óriási lemorzsolódás, nagyarányú képzetlen munkaerő megjelenése stb. – kijelentette: "ezek nem célok, hanem következmények". A bizottságban – forrásunk szerint – erre nagy és kínos nevetés tört ki, még a kormánypárti bizottsági tagok sem állták meg nevetés nélkül.

Arra kérdésre, hogy akkor ezek szerint úgy terjesztették a kormány elé a törvényt, hogy tisztában voltak annak következményeivel, a helyettes államtitkár úgy reagált, hogy ezek a számok "csak a lehetséges szélső értékeket írják le".

A bizottságban arra is rákérdeztek az ellenzéki képviselők, hogy miért nem történt valós, érdemi egyeztetés a törvényről. Gloviczki erre azt kezdte fejtegetni, hogy az egyeztetés egy filozófiai kérdés, mindenkit meghallgattak, legfeljebb nem fogadtak meg minden javaslatot, továbbá az egyeztetési folyamathoz tartozott a sok kiszivárogtatás és ötletelés is.

Sajnálom, hogy nem lehettem ott a bizottsági ülésen, csodás műsor lehetett! 1-2 hét múlva, ha nyilvánosságra hozzák az ott készült jegyzőkönyvet, feltétlenül kitesszük. Addig meg várjuk a magyarázatokat arról, hogy miért hazudott Hoffmann, hogy gondolhatta, hogy nem fog lebukni, és miért is nem mond le/rúgják ki páros lábbal egy ilyen csúnya beégés után.

Ja, és hogy kap-e prémiumot Gloviczki "bűvész" Zoltán, az "idősödő tanárember" a védhetetlen védéséért, vagy ez a minisztériumokban benne van a munkaköri leírásban. 

Megosztás