Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Van itt pénz

A szokásos hurrápéntek-hangulatot elrontó, holnapi munkanap okozta rosszkedvet szeretnénk enyhíteni két jóhírrel.

Először is: Jól áll a korrupció elleni harc.

Simon Gábor (MSZP) megkérdezte, Navracsics válaszolt.

 

Újabb társadalmi egyeztetés (= levél és kérdőív a miniszterelnök úrtól a postaládánkba), hurrá!

A másik jóhír az, hogy az Ikon gondos számításainak köszönhetően nem csak a sokadik offline spamre jut pénz idén, hanem Kerényinek sem kellett lemondania nagyszabású terveiről.

Elvileg tegnap minden megbízott művész beadta a festményt, amit rendelt tőle a KIM az Alaptörvény díszkiadásához.

 

Igen, az utolsó kakukktojás, de nem véletlenül tettem be, dr.Kőszegi Géza László, aki tavaly még a Birtokpolitikai Tanács tagja (ez egy álomállás: havi 750 ezerért, mellékállásban is végezhető) volt, ma már nem az, de szerencséje nem hagyta el, ahogy látjuk.

A koncepció lényegének megértéséhez Kerényi Imre elmondta a Népszabadságnak, hogy az 1896-os millenniumi ünnepségekre a kor legnevesebb festői – köztük Munkácsy Mihály és Benczúr Gyula – 50 festményen ábrázolta a magyar történelem fényes és rettenetes korszakait a honfoglalástól az 1800-as évek végéig. A magyar történelmi festménysorozat kiegészítéseként az általa felkért 15 művész megfesti az elmúlt 150 év legfontosabb eseményeit.

Arra a kérdésre, hogy a minisztériumi szerződések között 13, nem pedig 15 alkotás szerepel, Kerényi azt mondta, további két festőművész is megbízást kapott, Rényi Krisztina Kádár János korát, Szkok Iván pedig az idén elfogadott új alkotmány megszületésének pillanatát örökíti meg. A millenniumra készült 50 és a most elkészülő 15 festmény fogja illusztrálni az új alaptörvény díszkiadásait, úgy, hogy bal oldalon lesznek a képek, jobb oldalon pedig a szöveg, az utolsó oldalon pedig a Magyarország jövője címmel kiírt gyermekrajzpályázat nyertesének alkotása.

A tervek szerint a 65 festményt 2012 januárjától nyolc hónapon át a Nemzeti Galériában vagy egy másik múzeumban lehet majd megtekinteni, utána a most készülő 15 alkotást a Parlament épületében vagy a Sándor-palotában helyezik el. Arra a kérdésre, hogy a 2006. október 23-i események miért tartoznak a magyarság elmúlt 150 éves történelmének legfontosabb eseményei közé, Kerényi Imre azt válaszolta, nagyon sokan, köztük ő is, úgy gondolják, hogy ez egy nagyon fontos történelmi pillanat, sőt „történelmi metszéspont” volt.

Mivel 24 milliót enyhén szólva is sokallok bármelyik kormány önfényező erőlködésére -pláne, hogy lassan már csak levegőadó nem lesz-, szeretném megmutatni, hogy lehetett volna ezt a festményesdit (ha már egyszer nem bírják ki nélküle) sokkal-sokkal olcsóbban megcsinálni, például a történelmi metszéspontról:

Némi guglizás után előjön az Origo galériája, kiválasztjuk a képet :

Ezután megnyitjuk a netről ingyenesen letöltött képszerkesztőt, és kattintgatunk párat.

Impresszionista stílus:

Tollrajz:

Olajfesték:

Metszet:

 

Frissítés: Az fn24-en szavazhattok, mit kéne inkább megfestetnie a kormánynak. Szavazzatok! 🙂

Megosztás