Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Száz ember kutatja a jövőt Matolcsynak

Matolcsy nem szereti a számokat. Nem használja, nem dolgozik vele, igazából egyik száma sem jön be, ez már számtalanszor bebizonyosodott. Gyuri beláthatta, hogy ez így nem állapot, ez így nem mehet tovább, mivel úgy döntött a kormány, hogy létrehozza a Nemzeti Stratégiai és Tervezési Hivatalt, amely  "jövőt kutat, hosszú távú iparági fejlesztési irányok kijelölését, nemzetgazdasági stratégiai kérdések eldöntését segíti". Az olcsóbb és karcsúbb állam jegyében hozzácsapnak még egy tervezéskoordinációs államtitkárságot is.

"Az új intézmény makrogazdasági és gazdaságstratégiai elemzéseket végezne, területfejlesztési célú kutatásokat folytatna. A munkájával a kormány tervei szerint egyes kiemelt iparágak és területek hosszú távú fejlesztési irányait is megalapozza, jövő- és trendkutatást is végez majd az előterjesztést ismerők elmondása szerint. Mindezekről pedig nemcsak a minisztert tájékoztatja, hanem a kormánynak is segítséget nyújt a döntéshozatalban."

100 fő, 1,2 milliárd forint, egy elnök, három vagy négy elnökhelyettes, 10-15 főosztály, osztály + tervezéskoordinációs államtitkárság államtitkárral és helyettes államtitkárral, titkárnőkkel és szolgálati Skodákkal.
A Nemzetgazdasági Minisztérium szervezeti felépítését ajánlatos megnézni 🙂

Mivel a helyzet annyira siralmas, hogy már csak kínjában vihog az ember, remélem, hogy ez a jövőkutató hivatal három pillérre fog épülni:

1. A Kormányzati Jósda már bizonyított munkásságára.

2. A már a minisztériumban meglévő többszörösen bizonyított szakértelemre és jövőbe látásra, hiszen ők már letettek egyet és mást az asztalra, például 2046-ig kiszámolták az inflációt. Nem semmi ez uraim, hányunknak sikerülne ez a bonyolult számítási művelet?!

3. Az Ezo.tv és az ASTRO show legjobb embereinek szaktudására. A nem ortodox jövőkutatás nem épülhet csak a száraz közgazdaságtanra!
Itt van mindjárt Kata (léleklátó, gyógyító, a keleti bölcsek útján jár), ő már tudja, honnan fúj a szél. Helena cigánykártyával veszi le a rontást, integráció és forintvédelem, tökéletes. Icára is szükség lesz, ő "álomfejtő, rúnajós, munkahelyi gondok megoldója", gond az van bőven. Az IMF és az "elmúltnyolcév" ellen mindenképpen le kell igazolni Miramot, ő "Gyurcsók József tanítványa, a gonosz elűzője". Nagy Imre, Mindszenty bíboros, Antall József és Ronald Reagan napi üzeneteit a kormány felé tolmácsolhatná Mary (spirituális tanácsadó, angyali üzenetek közvetítője), a sor végtelen, az X-Men-ben nincs annyi csapattag, mint nálunk jós.
 
A szemünk láttára, élőben kérik le a pénzenergiát a Zuniverzumból!!!
Szerintem helye lenne a Nemzeti Stratégiai és Tervezési Hivatalban …

Megosztás