Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Családtörvény a KDNP-től

Alighanem más nem is hiányzott a mai napból….

A Keresztény Civil Szervezetek 5. Országos Fóruma, Parlament.
Harrach Péter csepegtetett a hamarosan elkészülő családvédelmi törvényből, amin a KDNP dolgozik.

A törvény a szokásos bebetonozott lesz: "Évtizedekre határozza meg a magyar családpolitikát"

Mivel rájöttek, hogy a gyermekvállalási kedv erősítését az szolgálja, ha biztonságos és kiszámítható családpolitikát folytat Magyarország. „Nem jó, ha négyévenként változik a családpolitika” – jelentette ki. Hozzátette: ezt a kiszámíthatóságot garantálja az, hogy a legfontosabb szabályokat sarkalatos törvényben rögzíti az Országgyűlés. 

A tájékoztatón elhangzott többi bullshitet el lehet olvasni itt, a lényeg: Felsorolják a törvényben a gyermekek jogait, így elsősorban, hogy családban nevelkedjen, és rögzítik kötelességeiket is.

Például:

– tanulmányok folytatása

– az egészségtelen életmód kerülése

– a szülővel való együttműködés kötelessége, és eltartásának kötelezettségét addig a határig, amíg saját gyermekének eltartását nem veszélyezteti

Vajon mi minősül majd "egészségtelen életmód"-nak? Csak a suli mögött cigizés, vagy a diszkóba/koncertre járás is? Razziázni fognak a rendőrök? Bebörtönzik a törvényszegő 17 éveseket?

És a rekord magas és darabszámú adókat fizető munkavállalók mit szólnak majd, ha a nyugdíjemelésért tüntető öregek előtt a kormányszóvivő megvonja a vállát, és rájuk mutat bűnbakként? Hogy az ő dolguk eltartani a szüleiket? Hisz törvény van róla, kétharmados.

Megosztás