Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Ha nincsenek rendszer ellen tüntetők, nincs is miről hírt adni

Az utóbbi idők legnagyobb tömegrendezvényét hozta össze az Erzsébet híd pesti hídfőjénél az "Egymillióan a magyar sajtószabadságért" csoport és azok, akiknek "Nem tetszik a rendszer" …

Mivel még az LMP 18 résztvevővel dúsított megemlékezésről is szép nagy terjedelemben számolt például a megújult MNO, szétnéztem gyorsan, hogy dübörög a közszolgálat.

Mivel a Nemzeti Együttműködés Rendszere mindenkire kiterjed, a NER-nek pedig csak nyertesei vannak, így a RENDSZER ellen nem is tüntetnek. Ami pedig nincs, arról nem is lehet hírt adni.

Hirado.hu – "A közszolgálati médiaszolgáltatók hírportálja"
Közszolgálat = a mi adónkból finanszírozott.



Magyarhirlap.hu

Minden lényeges hír a címlapon:
KITÜNTETÉSEK OKTÓBER 23-A ALKALMÁBÓL
AJÁNLÓ – EXKLUZÍV INTERJÚ DÖRNER GYÖRGGYEL
TARLÓS: A CSENDES TÖBBSÉG MA RENDET ÉS ÁTGONDOLT FEJLESZTÉSEKET AKAR BUDAPESTEN
GYÖNGYÖSPATÁN EMLÉKEZETT A JOBBIK
MEGEMLÉKEZÉS A HŐSÖKRŐL

Magyar Nemzet Online:
Hír az SZDSZ-ről (!), hír az LMP-ről, hír az MSZP-ről, és természetes Navracsics a vezető helyen:

Hirtv.hu
Nos, a hírtv.hu megszűnt, az mno.hu egyik aloldal lett. Összenőtt, ami amúgy is összetartozik.

MTI.hu
A szinténi adóforintokból finanszírozott MTI nulla darab hírt adott ki a tüntetésről. Mivel a média nagy része az MTI-híreket másolja+illeszti, így az MTI húzása különösen aljas.

Korrekt módon villámgyorsan válaszolt az UTV-nek írt levelemre a cég, hogy miért pont az Erzsébet híd pesti hídfőjénél lévő kamerájuk nem ad élő képet:

"Utasításról szó sincs, inkább felelőtlenségről a politikai erők részéről.
Az UTV-t nem hajlandó támogatni se jobb-, se a baloldal, annak ellenére, hogy ez egy világszínvonalú és egyedül álló "Hungaricum"!
 
Az UTV rendszere az interneten és internettel kapcsolatban fellelhető legkorszerűbb technológiákat és protokolokat használja. Hazánkban a ’90-es évek elején megjelenő internet azonban nem az élő képközvetítésekre lett kialakítva és manapság sem igazán a legalkalmasabb erre. Azonban – mint látható – meg lehet oldani, csak tudni, érteni kell azokat az eljárásokat, amelyekkel ezek a problémák megkerülhetők. Meghibásodás esetén azonban ezek az internetes technikai csökevények azonnal megmutatkoznak pl. abban, hogy a rendszer az utolsó hibátlan képsorozatot ismételgeti a javításig, cseréig – mint jelen esetben az Erzsébet híd hídfőinél.
 
Minden rendszer sajátosságából fakadóan időnként meghibásodik. Szerencsére legtöbbször távirányítással képesek vagyunk a problémákat orvosolni. Azonban a szélsőséges időjárási viszonyok és az eszközök élettartamának végessége miatt előfordul, hogy néhány berendezés a helyszínen megy tönkre. Ilyen esetben azonban nem tudunk azonnal javítani, cserélni, mivel a gazdaságossági szempontok nem teszik lehetővé.
A kamerák villanyoszlopokon több mint 10 méteres magasságban vannak elhelyezve, melyeket csak az úttestre állított darukról lehet csak elérni. Tehát a helyszíni kivonulásokra a meghibásodott műszeren kívül autódarut kell bérelnünk, illetve hatósági engedélyt szereznünk a munkavégzéshez és a forgalom korlátozásához. A körülményeket figyelembevéve látható, hogy egy eszköz cseréjét nem éri meg elvégezni ennyi procedúra és költség alapján, tehát kénytelenek vagyunk kivárni, míg több helyszín munkái összegyűlnek.
Természetesen ezen az állapoton tudunk változtatni abban az esetben, ha az UTV szolgáltatásait fizetőssé tesszük, hiszen akkor nem ezek a gazdaságossági szempontok tolakodnak előtérbe. Jelenleg az UTV-t magáncég üzemelteti saját költségén. Költségvetési támogatásban – információs közszolgáltatás ellátása ellenére sem részesülünk!
 
Ez úton kérjük türelmét, megértését és elnézését a kellemetlenségért!"

 

Megosztás