Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Példátlan bűncselekmény: álSemjén a Twitteren

A Twitter egy amerikai szerveren egy amerikai cég által üzemeltetett alkalmazás. A regisztrációnál egy emailcímet kér, és meg kell adni egy felhasználónevet, ezután nyomathatod a rövid üzeneteidet. Egy ismeretlen Semjén Zsolt néven regisztrálta be magát, fényképnek kirakta a Miniszterelnök-helyettes Úr (áldassék a neve!) fényképét, és mérsékelten vicces rövid üzeneteket kezdett írni. Kb. 2 másodperc alatt le lehet vágni, hogy nem az igazi Semjén Zsolt írja ki a hülyeségeit a Twitterre, ahogy Lázár Jani twitteroldalán is látszik, hogy kamu. Igaz, álLázárt 1478 ember követi, míg álSemjént csak 44.

Amerikában egy ismeretlen Rahm Emanuel chicagói polgármesterjelölt nevében twitterelt, öt hónap alatt 2000 üzenetet írt, nagy sikert aratva. A polgármester kénytelen volt jó képet vágni a dologhoz, fel sem merült, hogy a rendőrségre rohan feljelenteni.

Semjén Zsolt azonban nem érti a viccet és nem is szereti. Ugyanis a Twitteren bármilyen nevet adhatsz magadnak, ahogy itt a blog.hu-nál is bármilyen néven kommentelhetsz.
Ha azt látod, hogy valaki a Te neveden regisztrált a Facebookra, Twitterre, akkor 5 perc alatt dobsz egy levelet a szolgáltatónak, bebizonyítod, hogy te vagy az igazi, és törlik a névbitorló profilját. Impersonation Policy a Twitteren. Pofonegyszerű, gyors megoldás. Semjén Zsolt azonban nem érti a viccet, nem is szereti, és nem ezt az utat választotta.

Semjén még a nyáron nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt büntetőfeljelentést tett. Mert egy amerikai szerveren egy amerikai cég amerikai programjában valaki az ő nevén regisztrált és írogat üzeneteket. Ebben a példátlan esetben csakis a magyar ügyészség lehet a kompetens … 

De ha 100 emberből 100 emberből egyből felismeri, hogy nem az igazi Semjén twitterel, akkor hol a rágalmazás? Ráadásul a Twitter engedi a kamu Twitter-profilok létrehozását paródia céljából, csak ki kell írni, hogy ez paródia.

Az ügyészség nem küldte el Semjén urat Miniszterelnök-helyettes Urat az édes anyukájához, hanem komoly erőkkel nekilátott az álSemjén felkutatásának.

Vajon, ha Gipsz Jakab bemenne az ügyészségre, hogy már van egy Gipsz Jakab a Twitteren, aki nem ő, és ezzel megrágalmazták őt, az ügyészség milyen sebességgel kúrná ki Gipsz Jakabot az ajtón???

Naszóval, a sok okos az ügyészségen azt találta ki, hogy beidézi az álSemjén twitteres követőit, és a kapcsolati háló felderítésével próbálják elkapni az álSemjént. Kurva nagy ez a nyomozás, ezen a ponton már pusztultam a röhögéstől. Ilyen ország tényleg nincs ….

Kedden meg is kezdődtek a tanúkihallgatások, sorban idézték be a followereket az ügyészségre.

Igen ám, de honnan tudta az ügyészség, hogy a kedves twitterező hol lakik, mi a címe,
hogy hívják stb …??? 
 
Az egyik érintett follower elmondása szerint az ügyészség csak olyanokat idézett be, akik a saját nevükön regisztráltak a Twitterre, és a BM-nyilvántartó segítségével be tudták azonosítani.

A teljesen hétköznapi név sem volt akadály, a Nagy Gergely néven twitterelő srác megírta, hogy kaphatta meg az idézést, mikor Nagy Gergelyből van pár ezer az országban:
"Ez engem is érdekelt, és megkérdeztem. A twitteres fotóm összelőtték a BM-nél lévő (Személyi igazolván) fotómmal."

Egy másik twittelő így írt a kihallgatásról:
"Rákérdeztek a többi követőre, ismerem-e őket. Majd egy nagy "BŰNTETT" feliratú mappából Semjén tweetjeit vették elő kinyomtatva."

Fetser Jani
, ó, de le vagy körözve, te jó ég …

Az ügyészség, ami visszadobta a Biszku Béla elleni feljelentést, embert, munkaórát, eszközt nem kímélve nyomoz egy idiótaság miatt, ez már tényleg a legalja. Izzott a szerver rendesen, amíg összebuktatta a fényképeket.

Fotókat egyeztetnek, idézéseket írnak, rendes, dolgozó embereket hívnak be munkaidőben kihallgatásra teljesen értelmetlen célból, hiszen ahogy a kommentelők sem ismerik egymást, így álSemjént sem ismerik a followerek.

– Tudja, hogy kicsoda az álSemjén?
– Nem tudom.
– Tudja, hogy kicsoda a másik 43 follower?
– Nem tudom.
– Itt írja alá …

Én amúgy ragaszkodtam volna, hogy a kihallgatásról hang és videófelvétel készüljön, hiszen minden állampolgár egyenlő, és ha Gyurcsánynak megtették ….

Jó lenne, ha a nyomozás teljes költségét kiszámláznák Semjénnek, egy figyelmeztetéssel, hogy legközelebb ne pazarolja a hülyeségeire az ügyészség erőforrásait. Bár tökmindegy, úgyis az adófizetők pénzéből fizetné ki … 
 
Deutsch Tamásnak 3008 követője van. Küldeni fog mindegyiknek egy igazolást, hogy ő az igazi Deutsch, és nem fogja őket az ügyészség beidézni őket … soha?

Vajon melyik üzenetet érezte a ValódiSemjén rágalomnak?

Friss:
az ÁlSemjénZsoltok nemhivatalos szövetségének nyílt levele Semjén Zsoltnak.

Megosztás