Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Felvilágosít a PSZÁF

Ismét közszolgálati szerepet látunk el, mert az államadósság, a devizahitelek, az IMF, Brüsszel, a kommunisták, stb. elleni harcban minden töltény számít.

Tehát (kiemelések tőlem):

"A lakosság pénzügyi kultúrájának és tájékozottságának fejlesztése céljából a PSZÁF rövidfilm-sorozatot indít a közszolgálati televíziókban. A tévés „egypercesek” témái a deviza alapú hitelek végtörlesztésétől kezdve a fogyasztói csoportok kockázatainak ismertetéséig terjednek.

 

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) 2011. október 18-ától 2012 májusáig összesen 16 különböző közérdekű témát feldolgozó társadalmi célú rövidfilmet jelentet meg a közszolgálati televíziókban (m1, m2, Duna, Duna2). Az egyenként egy perces időtartamú pénzügyi reklámfilmeket általában főműsoridőben sugározzák a tévécsatornák, de bármikor megtekinthetők a PSZÁF honlapján, illetve Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján is.

A rövidfilmek a leggyakoribb lakossági kérdésekre adnak egyszerű válaszokat. A témák között megtalálható a háztartási költségvetés készítésével vagy a pénzügyi nehézségek kezelésével kapcsolatos tudnivalók, s a nézők képet kaphatnak a biztosítás, s ezen belül a legelterjedtebb kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás jellemzőiről is. Megismerhetik a hitelek típusait (például a lakáscélú kölcsönt vagy a hitelkártyát), a hitelképességgel kapcsolatos alapvető információkat, illetve, hogy miképp járjanak el hitelproblémájuk esetén.

Külön film foglalkozik a bankszámlákkal, azok tipikus szolgáltatásaival, illetve a biztonságos bankkártya-használattal. Ami a megtakarításokat illeti, szó esik majd arról: mikor célszerű bankbetétet, állampapírt, részvényt vagy éppen befektetési életbiztosítást venni. Végül a nézők képet kaphatnak a fogyasztói csoportok, az internetes devizakereskedelem, illetve a jogosulatlan hitelezés és betétgyűjtés kockázatairól.

A filmek gyártását közbeszerzési eljárást követően kötött szerződés szerint konzorcium végzi. Az alkotók a modern, 3D-s animációval készült filmekben egy rajzolt női karakter segítségével mutatják be közérthetően, színes képvilággal a témával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. A gyártási költségeket a felügyeleti bírságbevételekből fizeti a PSZÁF. A társadalmi célú rövidfilmek sugárzása ingyenesen történik, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság támogatásának köszönhetően, a két hatóság együttműködése alapján.

2011. október 18. Budapest

Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete"

 

 

Bár a köztévék nézettsége meglehetősen alacsony (vajon miért is…?), maga az ötlet nagyon jó.

A megvalósítás? Nos, az így sikerült:

 

 

Rögtön az elején feldobják a magaslabdát a "Miért nem marad hóvégére egy vasunk sem?" kérdéssel, de a csúcspont is csak 025-ig várat magára, mikor kiokít a műnő, hogy "fölösleges kiadásainkat hagyjuk el". Ezt a videóban a 2 (kettő) darb ruhadarab egyike, egy ing prezentálja.

Gratulálok.

A nagy büszkén s bátran nyilvánosságra hozott szerződésből egyébként kiderül, hogy a kisfilmeket a Hammer Advertising Reklámügynökség Kft. és a Post Edison Computer Graphics Szolgáltató Kft. készíti 1.850.000,- Ft + ÁFA / darab áron. Összesen 29,6 millió + ÁFA.

Megosztás