Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Kampányrajt a II. kerületben

Nagy mókamesterek ülnek a II. kerületi önkormányzatban, a kampányt például egy bontási határozattal indították el (Balsai megüresedett helyére lesz időközi választás novemberben).

Előbb lesz Vona Gáborból színházi intendáns, minthogy lebontsák az ország 16. leggazdagabb emberének villáját. Imádom, amikor hülyítik az embereket. A Fideszes induló a parlamenti helyért ugyanis éppen a polgármester, Láng Zsolt. És éppen most született meg a határozat, bár januárban robbant ki az ügy.

Csak a szokásos. Megkentek néhány embert, és kanyarítottak maguknak egy részt a védett erdőből:

Az egyik olvasónk jelezte, hogy a NOL máris megkezdet az eset elbagatellizálást:

Az Index-es hír:
"Az építkezés valódi, és megdöbbentő mértékű szabálytalanságát az Index tárta fel: januárban számoltunk be arról, hogy Csipak 1800 nm-es, Cirbolya utcai villájának hatállásos garázsa és a felhajtó, összesen mintegy 900 nm a védett állami erdő területén létesült. Csipak 7500 nm-es telkéhez egy rossz helyre felhúzott kerítéssel összesen mintegy 2000 nm-t csatoltak a védett erdőből, a garázs és a felhajtó erre a részre épült."
 
A NOL-on:
"Információink szerint a II. kerületi önkormányzat, mint első fokú építési hatóság határozatben rendelte el Csipak Péter nagyvállalalkozó villájának teljes elbontását. Az 1800 négyzetméteres villa egy része a védett erdőbe épült, 7500 négyzetméteres kertjéhez a kerítés rossz elhelyezésével 200 négyzetméternyit csatoltak a védett erdőből. Erre a részre épült a garázs és a kocsifelhajtó. A ház sem pontosan az engedélyeknek megfelelő helyen, hanem az erdőhöz közrlebb épült. Az ügyet az Index év elején tárt a nyilvánosság elé, ezután az erdő kezelője, a Pilisi Parkerdő Zrt. és a Jobbik is feljelentést tett."

Magyarországon soha, semmit sem bontottak le ilyen esetben, így Csipak úrnak sem kell nagyon izgulnia. Főleg, hogy ez csak az elsőfokú döntés, fellebbezés után megy az ügy a kormányhivatalhoz, amit szintén meg lehet fellebbezni. Három-négy év, alsó hangon. Csipak úr azt is pontosan tudja, hogy a szomszédos kerületben egy bontásra ítélt szobrot sem sikerült lebontani, sőt.

És természetes aljas rágalom lehet az Index részéről az, hogy "az ingatlanvállalkozó az épület egészét hátrébb vitte. Egy hajdani építészének visszaemlékezése szerint Csipak Péter még az építkezés előtt emelődaruval abba a magasságba emeltette magát, ahol az eredeti terven szereplő hálószobájának ablaka volt. Mivel a kilátás nem tetszett neki, átterveztette az épületet, hogy a telken hátrébb helyezkedjen el, részben már a Nemzeti Park területén."

Miért tette volna ezt Csipak úr?
Attól még hogy milliárdos, lehet egy szerény, becsületes, jogkövető ember 🙂
 
Horvátországban persze nem pöcsöltek évekig. Ott ment egyből a markoló.

ui: Persze, szoktak keménykedni nálunk is. Józsi bácsit egyből megb****k, ha felépít engedély nélkül egy tyúkólat.

Megosztás