Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Nemzeti Hitvallás a negyedikeseknek

Minden a tervek szerint halad, napra pontosan minden úgy történik, ahogy megígérték.

Kerényi szavatartó ember, megírta, hogy a „középfokon” minden 10 éves gyerek meg fogja kapni a Nemzeti Hitvallást, vagyis az Alkotmány preambulumát október 6-án, és tessék, egy újabb pipa, ez is megvan. Megyünk tovább. A 14 évesek pedig a teljes Alkotmánnyal lettek gazdagabbak.

Kedves Igazgató Asszony!/Igazgató Úr! 2012. január 1-jén lép hatályba Magyarország Alaptörvénye. Az államnak kötelessége gondoskodni arról, hogy polgárai ismerjék a törvényeket, amelyek közül kitüntetett szerepe van Alaptörvényünknek. Az ismertetést a gyerekekkel kell kezdeni.” – írta Hoffman az iskolaigazgatóknak küldött levélben.

Egy jó oldala azért mindenképpen van: megtanulták mit jelent az hogy „spam” …




(Fotók: hvg.hu)

Kerényi általában az Amerikai Egyesült Alkotmányával példálózik, amikor megkérdezik, hogy mégis mire fel ez a nagy felhajtás. Hát igen, szinte egyforma a két alkotmány története

A mi zsír új alkotmányunk, ami még nem is lépett életbe (hol van még 2012. január 1.???) de már akkor feneket kerítenek köré, mintha legalább több száz éves lenne. Még meg sem száradt a tinta a Magyar Közlönyön, de máris egy ünnepelni való történelmi emlék, a lezártuk az elmúltnyilocév, elmúlthuszonegyév, elmúlthatvankétév politikájának kézzelfogható eredménye.

Az aktuálpolitikának semmi helye az iskolában, főleg nem negyedik osztályban. Az új alkotmány pedig aktuálpolitika, melyet mindenáron, görcsösen szeretne a Fidesz ünnepelni és ünnepeltetni. Szuper jó, hogy van új alkotmányunk, de előtte is megvoltunk, utána is megleszünk, van gondunk-bajunk elég …

Miért kell a szegény 10 éves gyerekeknek a Nemzeti Hitvallás szövegét odaadni? Csak ötödikben kezdik tanulni a történelmet, kezdve az ősemberrel, így egy szót sem ért az egészből.

Nem ismerjük el az 1949. évi kommunista alkotmányt, mert egy zsarnoki uralom alapja volt, ezért kinyilvánítjuk érvénytelenségét.

Hazánk 1944. március 19-én elveszített állami önrendelkezésének visszaálltát 1990. május 2-tól, az első szabadon választott népképviselet megalakulásától számítjuk, ezt a napot tekintjük hazánk új demokráciája és alkotmányos rendje kezdetének.”
 
Javaslom, legközelebb osszák ki a 278 oldalas 2012-es költségvetés szövegét is, ami szintén hasonló módon rázná fel a negyedikeseket, vagy legyen egy kifestőkönyv változat is az ovisoknak is.

Ha csináljuk népnevelést, csináljuk rendesen, nem?  Szegény harmadikosok, nekik még egy évet kell várni, hogy megkapják …

Megosztás