Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

“Az agymosás egy sajátos formája”

A provokatív, "modern" stílusú, sokak szerint a klasszikus magyar darabokat szándékosan, gúnyból obszcenizáló Alföldi Róbert maradhatott a Nemzeti Színház élén.

Tarlós próbálja menteni a helyzetet, először a szakmai, javaslattevő bizottság szerint legjobb pályázatot benyújtó Horgas Péter helyett Vágási Ferit nevezte ki a József Attila Színház igazgatójává, most pedig a Dörner György-Csurka István párost az Új Színház élére. Sajtóértesülések szerint az illetékes szakmai bizottság a pályázók meghallgatása után 6:2 arányban az Új Színházat 13 éve vezető Márta Istvánt támogatta.

Dörner kétségkívül híres színművész, pincemély hangja eltéveszthetetlen, de a fő érv mellette valószínűleg a szívében lakozó tengernyi nemzeti érzelem volt, melyeket a pályázatába is oly sikerrel szőtt bele, hogy még a mi Kerényin edzett kérges szívünknek is könnyeket csalt a szemébe. Hogy stílusosan irodalmi legyek.

Az anyagot az átlátszó.hu hozta nyilvánosságra tegnap este, és bár ma délelőtt óta elérhetetlenek, Bodoky szerint délutánra megszerelik az oldalt.

Részletek a műből, csak erős idegzetűeknek.

 

Utolsó, a "Marketing, PR, kommunikációs stratégia" című fejezetből:

 

Nyomorult diákok, zsebalkotmány, délutáni iskola, Dörner-színház… vajon mi vár még rájuk?

zero:
A jó öreg Dörner György,  Bruce Willis és Eddie Murphy magyar hangja (többek között). Jó színész, remek szinkronszínész. Kár, hogy ennyi nem elég neki. Én azt hittem Tarlós egy okos ember, nem értem miért adta oda a színházat a Csurka-Dörner párosnak … Csurka István mint színházi intendáns 2011-ben…
Az egyik korszakban Sas Józsi, a másikban Csurka.

Megosztás