Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Jók a számok, Gyuri!

Lassan beérik az elmúlt másfél év alaposan átgondolt és az utolsó lépésig kisakkozott gazdaságpolitikája, a gyümölcs kezd végre zamatosodni, szépen jönnek a számok, jönnek az eredmények, nő a jólét és továbbra sincs adóemelés.

-Hanyas vagy, Gyuri?
-Harmincas!

30% az esélye annak, hogy Magyarország belátható időn belül fizetésképtelenné válik külföldi hitelezői felé, így a legkockázatosabb szuverén adóst felsoroló lista kilencedik helyén landoltunk. Félelmetes, hogy ilyen cégek, mint ez a CMA DataVision menyire nem veszi figyelembe, hogy Magyarországon vége van az elmúltnyolcév rossz gazdaságpolitikájának, és valami tévedés lehet, hogy a 2009. márciusi (Gyurcsány!!!) 630 pontos CDS-csúcs után most 565 pontot számoltak ki nekünk.

A hitelminősítők, az elemzők, és az IMF is előre el lett küldve a picsába, nem értik mi folyik Magyarországon, és még bele is ugatnak, példátlan! Nem hat rájuk a szittya-turul ősmágia, Orbán Viktor démoni sármja és Matolcsy Gyuri számmágiája sem.

Ezért kaptunk ilyen példátlan felhatalmazást a Zemberektől, Gyuri, hogy most ilyen
múdizok belepofázzanak a dolgainkba és elgáncsolják a Pannon Turul felemelkedését?

"A kormány álláspontja határozott abban, hogy egy esetleges ország-leminősítés okai nem vezethetők vissza Magyarország jelenlegi gazdasági-pénzügyi helyzetére, hiszen a kormány minden körülmények között tartani fogja korábbi vállalásait, ennek megfelelően – Európában egyedülálló módon – az államadósság jövőre is tovább csökken 1 százalékkal (73 százalékról 72 százalékra), valamint az idei és a jövő évi GDP arányos költségvetési hiány is jóval a 3 százalékos szint alatt marad."

Ha nem a jelenlegi helyzetre vezethető vissza, akkor még is mire? A múltra vagy a jövőre? Gyurcsányahibás vagy a jövőbeli Orbán?

-Hanyas vagy, Gyuri?
-Háromszázas!

Tegnap, 2009 után először, ismét átlépte az euró árfolyam a 300 forintos határt. Két évvel ezelőtt a Fidesz egy egész sajtótájékoztatót rendezett erre a hírre, most csak egy államtitkár volt képes egy mondatot kipréselni magából: "a kormány nem retten meg a forinthoz képest erős eurótól, bár nem is örül neki." Cséfalvay kincstári optimizmusából igazán ragadhatna ránk is, mert az IMF-jelentésére reagálva azzal lelkesítette a rádióhallgatókat, hogy "stabil a növekedés, és 3 százalék alatt van az államháztartási hiány, miközben a nagy szerkezeti reformok is elindultak."

Stabil növekedés és nagy szerkezeti reformok. Hol, merre, államtitkár úr?
Na meg a hiány. Ami elszállt. Bár szerintük Brüsszel rosszul számolt. Vagy nem.

Nincs olyan esemény, amire ne lehetne előszedni egy totál ellentétes fideszes nyilatkozatot az ellenzéki időszakukból. Ha össze-vissza fecsegnék éveken keresztül, akkor sem tudnék ilyen páratlan öngól-sorozatot produkálni.

A legjobb példa most, a 300 forintos euróárfolyam kapcsán jött elő, mivel 2009 februárjában, mikor szintén ennyi volt az euró, Navracsics (most csúcsminiszter és min.elnök helyettes) tartotta erről az említett sajtótájékoztatót.

"Ma délre a forint elérte a 300-as euró-átváltási árfolyamot. Senki sem tagadhatja, hogy ez egy lélektani határ. Egyrészt azért, mert a devizahitelesek nehézségeit tovább fokozza, másrészt azért, mert ez az egyetlen szám jól jelzi a kormányzati politika kudarcát. (…) A kormány nem tudja kezelni a válságot. Ezt láthatjuk a forint mélyrepülésében és a munkahelyek megszűnésében is.(…) A kormányzat eddig nem tett mást, csak kudarcot kudarcra halmozott."

Nincs mit hozzátennem ezekhez a mondatokhoz, Navracsics 2009-es szavai örök érvényűek.

Külön gratulálunk (és szurkolunk!) a fidesz.hu-s hírlevél szerkesztőjének, aki már nem először partizánkodja bele a 2-3 évvel ezelőtti, ma nagy-nagy öngólt érő nyilatkozatokat az aktuális  infók közé.

Lehet, hogy a pártban csak ő ért egyedül a mágikus Zinternethez, ezért nem rúgják ki?


 

Megosztás