Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Tippeket várunk Tarlósról

Csípem Tarlóst, mert egyáltalán nem az a simamodorú átlagpolitikus. Tegnap is egy nagyon jó interjút adott az Origonak, ebben keményen odamondogatott a kerületi kiskirályoknak. Beszélt a parlament folyosóin való intrikálásról, az 5-6 állásos reneszánsz politikusokról, a rövidnadrágos Rogánról, a huszonhármak pénzéhségéről, és a tulajdonképpen ellene létrehozott BÖSZ-ről, és arról, hogy ha 2014-ben mennie kell, menni fog, fejet hajt majd a Fidesz (Orbán) döntése előtt.

Sajnos valószínűnek tartom, hogy az bizony számára kedvezőtlen lesz, a feltörekvő kiskirályok foggal-körömmel ragaszkodnak a hatalmukhoz, kerületeikhez, és a Tarlós-féle szókimondás csak addig volt jó a pártnak, amíg ellenzékből Demszkyt és a szocikat osztotta, most már inkább kényelmetlen a villongás, és ugye könnyebb 1 embert feláldozni, mint 23-at.

Azért szurkolok, hogy Orbán legyen bátor, törje le az ifjú titánok szarvát, és álljon ki Pista barátja mellett (bár ezt már fonódó villamos ügyében is megtehette volna, mégsem lépett rá Láng Zsolti tökeire, ami sajnos elég árulkodó), mert egység nélkül sose lesz rend a fővárosban.

Természetesen senki sem tökéletes, Tarlós az átalakítási/nevezési mániájával megy az ember agyára.

Volt ugye az emlékezetes zászló-ügy. Budapest régi zászlaja nem tetszett a főpolgármesternek, ezért lecserélték. Majd 16 nap után megint, Tarlós pedig annyival elrendezte a dolgot, hogy "Ha az alkotmány vagy a médiatörvény elbírja, hogy rendre módosítsák, aligha lehet blama egy fővárosi rendeletpontosítás."

Átnevezte már a Moszkva teret, a Köztársaság teret, a Lágymányosi hidat, a Roosevelt teret, több  utcát, és lett ugye Elvis Presley tér is.

A keresztelőhullám folytatódik, a szeptember 28-i  közgyűlés első napirendi pontja Tarlós előterjesztése.

 

Ellentmondásos személyiség a főpolgármester. Oké például, hogy Ságvári egy régi kommunista volt, de azért a kimondhatatlan nevű Krenedits helyett (akit a gugli se nagyon tud hova tenni, nagyon nehezen derül ki, hogy Rákosszentmihály egykori főjegyzőjéről van szó) találhatott volna másik névadót is. A hős Dugovics Titusz lecserélését pedig abszolút nem tudom hova tenni…..

Mindenesetre a tegnapi letargikus hangulatú interjúval szemben úgy néz ki, felveszi a kesztyűt. Levelet írt a BÖSZ-nek, hogy együtt lobbizzanak pénzért Felleginél a fejlesztésekre (ugyanis "Nem tudja támogatni a főváros villamos- és trolibusz-beszerzési tenderét a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, mert annak 118 milliárd forintos forrásigénye egyedül több, mint a jelenlegi uniós költségvetési ciklusban a közlekedés operatív programban a városi és elővárosi közlekedésre fordítható 98 milliárd forintos keret", ami roppant vicces annak fényében, hogy a még mindig nem kész 4-es metró miatt anno minden közlekedési fejlesztés leállt az országban), közben pedig überpofátlan módon a kerületek stressztesztjének elvégzését javasolja az ÁSZ-nak, és 15 milliárdot elkülönít a főváros költségvetéséből a huszonhármak eladósodottsága miatt, azok esetleges csődjének esetére.

Kiismerhetetlen ez a Pista, vajon milyen politikai karrier vár még rá? Bukik vagy győz?

 

Megosztás