Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Mr. 20 percent

Csodálatosak ezek a Wikileaks-táviratok. Van vagy 750 távirat, melyet a budapesti amerikai nagykövetség küldött Washingtonba, remek korrajz a 2006-2010 közötti magyar politikáról. (A táviratokat módszeresen az Origo dolgozza fel, de más lapok is csemegéznek belőle.)

A táviratok tényleges tartalmától függetlenül két dolog okozott meglepetést nekem:
1. Az amerikai nagykövetséget minden érdekli, mindenhez van forrása, és meglepően jól tájékozott minden témával kapcsolatban.
2. Az amerikai nagykövet a teljes politikai elit lelki szemetesládája volt, a táviratokból úgy tűnik, hogy egymásnak adták a kilincset a panaszkodni, fecsegni érkező politikusok. A nagykövet pedig mindenkit meghallgatott, és mindent lejegyzetelt. Hogy mivel érdemelte ki az amerikai nagykövet ezt a kitüntető figyelmet, nem tudom, vajon néha-néha  az angol vagy a német nagykövethez is beugrottak a politikusok?

Az egyik előásott táviratban Debrecenről ad jelentést a nagykövetség, 2009 végén.

Turi Gábor, aki akkor az önkormányzat külügyi tanácsnoka, 2002-2006 között pedig a  kulturális és külügyi területéért felelős MDF-es alpolgármester volt, elég tömören foglalta össze, mi folyik Debrecenben:

A renewed downtown area, renovated tram line, and new shopping malls all attest to Mayor Kosa’s dynamism; however, there are some rumblings of discontent beneath the surface. Former Deputy Mayor (2002-2006) and one-time Kosa ally Gabor Turi complains that Kosa has become increasingly autocratic and corrupt. "It’s all about a small exclusive circle that controls everything; he (Kosa) is the boss," Turi said, adding that "Mr. 10 percent has become Mr. 20 percent."

A felújított belváros és villamosvonal, új bevásárlóközpont mind tanúsítják Kósa dinamizmusát, bár vannak, akik a felszín alatt morgolódnak elégedetlenségükben. Turi Gábor arról panaszkodott, hogy Kósa egyre inkább zsarnokivá és korrupttá vált. "Egy szűk körről van szó, ők kontrollálnak mindent, Kósa a főnök. Mr. 10 százalékból Mr. 20 százalék lett."

Turi Gábor jelenleg a Debreceni Egyetem külkapcsolatokért felelős igazgatója, és nem kívánt nyilatkozni.

Természetesen nem hisszük el, hogy Kósa Lala bármikor és bárkitől is 20%-ot kért volna, hiszen ez csak az elmúltnyolcév szocialista politikusaira volt jellemző.

Fideszes politikus nem volt és nem is lesz soha korrupt. Pont. Az Alkotmányba ezzel a mondattal.

Ne tévesszen meg senkit a 2009-ben roppant nagy befolyással rendelkező MDF aljas aknamunkája, mellyel megtévesztették, sőt, direkt téves információval látták el az amerikai nagykövetséget. Már 2009-ben sejtették, hogy 2010-ben egy unatkozó amerikai katona el fogja lopni az összes táviratot, amely 2011-ben nyilvánosságra fog kerülni. Ez, kérek szépen, egy időzített akna Kósa Lajos, a Fidesz és a NER ellen.

Állítsuk meg együtt az MDF és az amerikai nagykövetség hazugsággyárát!

A viccet félretéve siralmas, hogy a korrupt rendszer összes korrupt résztvevője közül csak az bukik le, akit a saját párttársai kicsinálnak (Hagyó, Hunvald).
 
Szerintem kezdjük kapisgálni, hogy miért is lázadoznak a megyeszékhelyek polgármesterei és főleg a kerületek vezetői az önkormányzati reform ellen, ami körülbelül a Fidesz kevés jó húzása közül az egyik.

Kisebb hatalom = kisebb pénz = kevesebb a 20%.

A lakosok meg le vannak szarva.

Megosztás