Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

A légyfogó vakradar

Szeretnénk kiküszöbölni az esős idő okozta rosszkedveteket, ezért elmeséljük Nektek a Honvédelmi Minisztérium sztárjával, az KISZ KB-tagból Orbán-rajongóvá lett Gubcsi Lajossal kapcsolatos legfrissebb hírt.

A HM kommunikációs cégének, a Zrínyi Média Kft.-nek ügyvezetőjéről napvilágot látott már, hogy

– munkahelyén 2 saját könyvét is kiadta külön tiszteletdíjért, valamint a régebbi műveit is a vállalat segítségével terjeszti;

– hogy az "Attila hun király" bronz lovas szobrának Kövér László, Hende Csaba, és számos tábornok, ezredes részvételével megtartott felavatása a Magyar Művészetért Szoborkertben konkrétan a a Gubcsi család XXII. kerületi házának kertjében történt, ahol a Zrínyi Média alkalmazottai szolgáltak fel, és takarítottak másnap ki;

– hogy az általa írt, Ismét Vereckénél című, II.Rákóczi Ferencről szóló zenés balladában a Zrínyi Média több dolgozója is statisztált.

Tegnap az Index megírta a legújabb esetet: Gubcsi Lajos szolgálati terepjáróján lézerblokkoló van.

A cikk megjelenése előtt négy nappal e-mailben megkérdezték Gubcsit, kapott-e a blokkoló beszerelésére engedélyt, mennyibe került az eszköz, illetve, hogy ki állta a számlát. Gubcsi akkor érdemi válaszok helyett néhány talányos sort küldött: "Hozzám eljutott kérdései – ezt nyugodtan állíthatom – részben a magánszférát érintik, részben hivatalit. Kérem, döntse el, melyik utat járja. Dez-Informátora talán segíthetett volna ennek elválasztásában is."

A cikk megjelenése után előállt a magyarázattal az ügyvezető igazgató úr.

A levélben azt állította, hogy a detektorokat májusban szereltette az autóra, de a blokkoló valójában sohasem működött.

A HM-es cégvezető szerint a blokkolót csapdának, sőt "légyfogónak" szánta, mert az Index az elmúlt egy esztendő során számos alkalommal jelentetett meg a céggel kapcsolatban olyan írásokat, amelyekhez "kizárólag a belső munkatársaink között keresendő informátor" szolgáltathatott információkat.
 

"Ezért ez év májusában az informátor kiszűrésére olyan önvédelmi tervet fogadott el a cég belső vezetése, hogy időről időre dezinformációkkal látjuk el az akkor még ismeretlen Index-informátort. Így kerültek az ügyvezető gépkocsijára az úgynevezett lézerblokkoló kültéri elemei, csábítva a fotózásra és vele párhuzamosan a rossz hír gerjesztésére."

Kár, hogy most lebuktatták a Nagy Tervet, pedig micsoda cseles ötlet volt!
Mi lesz ezután?!
És meglett legalább a tégla???

Ezen a nagyon komoly nyilatkozaton is túltesz azonban az a közlemény, amit Gubcsi a saját honlapján jelentetett meg az üggyel kapcsolatban.


"
Légypapír

2011-09-19

 

T. Index szerkesztősége

Ritka pillanata volt az ellenem folyó médiaháborúnak, amikor az elmúlt héten levélben megadtam a lehetőséget az INDEX munkatársának, hogy ne menjen lépre – ellenőrizze az információit.

Nem tette meg, a mai napon megjelent újabb "tényfeltáró" tudósítására azt kell válaszolnom, hogy az újságíró nem egyszerűen tévedett – az nem bűn -, hanem félrevezették, és ő ezt ellenőrzés nélkül és szándékosan nyilvánosságra hozta -, és már nem csak bűn, hanem hiba. Állításaik hamisak.

A gyorshajtás tavaly novemberben (országúton) 120 km volt és nem 160, az ügyvezető magánemberként kifizette a büntetést. A Zrínyi Média ügyvezetője nem állami alkalmazott, autója nem HM autó, hanem a kft. autója. Állításaik tehát a céget is érintik, ezért cikkük hírének hallatán a cég teljes vezetői gárdája félbeszakítva értekezletét – levonult a kiszemelt autóhoz és megtekintette azt.

Az eredmény az Önök részére lehangoló: a jegyzőkönyv szerint is az autó belterében és motorházában semmi olyan berendezést nem találtak, ami a lézerdetektor alkalmazására utalt volna. Azaz, a gépkocsin kivűlről látható berendezések "vakok", nem továbbítanak sehova információt. Nem zavarnak és nem védenek. Nincs benne ilyen berendezés.

Erre szerettem volna figyelmeztetni a munkatársukat a múlt héten, de ő jobban hitt a dez-informátorának.

Hogy mindez az INDEX olvasói számára is közérthető legyen: olyan berendezésről "súgtak" Önöknek, amelynek kívül is látható gombja csak az Önöket, esetleg másokat „tájékozatató” belső informátor számára került külsőleg felcsavarozásra. Kicsit olyan a helyzet az Önök viselkedését illetően, mint a bólogató kutya a szélvédőn, a vidéki emberek pedig tudják, milyen és mi célt szolgál a ragacsos légyfogó.

Kérjük a 2010. évi CIV. Törvényben foglaltak szerint reflexiónk szó szerint közlését!

Gubcsi Lajos"

 

Remélem mindenki előtt ott a kép, ahogy a vezetői értekezleten laptopnyomkodás közben belefutnak az Index-cikkbe, mire azonnal, egy emberként felpattan az összes öltönyös, és leszaladnak megvizsgálni a Főnök kocsiját….

Szerintem Gubcsiról kéne elneveznie Szőcs Gézának a Fővárosi Nagycirkuszt, mindjárt írom is a petíciót.

Friss: óóóóóóóóóóóóóóóóó, este háromnegyed 8-kor Lajos lemondott :-((( 

Megosztás