Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Emléktöredékek

Szombat reggeli válogatás kommentár nélkül.

Csak úgy, mementónak.

 

Fónagy János:

„Ha az üzemanyag ára emelkedik, akkor minden szolgáltatás és áru ára is emelkedni fog ennek következtében – jegyezte meg a fideszes honatya, kiemelve: ez pedig kevesebb fogyasztással jár, ami a gazdaság stagnálását idézi elő.”

Varga Mihály:

” A brutális megszorításokból nem lesz gazdasági növekedés, ezek a megszorítások csak a reménytelenséget növelik – húzta alá a képviselő.
Az áfa és jövedéki adó emelésével kapcsolatban Varga Mihály kifejtette, hogy az amúgy is gyenge fogyasztást ezek az intézkedések tovább csökkentik, és a fogyasztás csökkenése mindig munkahelyek megszűnését vonja maga után.”

Varga Mihály:

„Nekünk úgy tűnik, a kormány nem az adó, hanem az adózók csökkentésére törekszik. Aki nem megy tönkre az adóteher súlya alatt, az a feketegazdaságba menekül. Itt tartunk most. Koncepció nélküli intézkedések, mérhetetlen megszorítások, mindez politikai bizalomvesztéssel párosulva.”

Varga Mihály:

„Petőfi és Kossuth még nem PR- vagy kommunikációs ügynek tekintette a forradalmat, ellentétben a mai magyar kormánnyal.”

„Hozzátette: miközben Európa minden országa adó- és járulékcsökkentéssel, gazdaságfejlesztési programokkal próbálja segíteni gazdaságát a túlélésben, a magyar kormány totálisan szembe megy az európai gyakorlattal, és olyan adóemelésekbe kezd, amelynek a hatását egyelőre senki nem ismeri.

Az áfaemelés a nagycsaládosokat és a nyugdíjas háztartásokat fogja sújtani, a jövedéki adó emelése pedig azokat a vállalkozásokat és családokat, ahol munkába, iskolába járáshoz használják az autót – figyelmeztetett.”

Domokos László:

„Általában sok jó ötlet van egész addig, amíg nem kell számolni. Mikor számolni kell, akkor elfogy a tudomány”

Varga Mihály:

„Nincs új a nap alatt – mondta a fideszes politikus -, régi trükk, hogy adócsökkentésről kell beszélni, mivel akkor nem látszik olyan drasztikusnak az adóemelés.”

„Nincs új a nap alatt – ismételte a Fidesz alelnöke -, régi emberek, régi trükkök, jön az adóemelés. „

 

Szijjártó Péter:

„A Fidesz szóvivője tájékoztatott arról, hogy: az MSZP-kormány megszorításokkal akarta kezelni a válságot, de a gazdasági visszaesés emiatt csak nagyobb lett, nem is beszélve a rekord-magasságba emelkedő munkanélküliségről. „

Semjén Zsolt:

„Adócsökkentésre van szükség, hogy a magyar vállalkozások életben maradhassanak. Ma ugyanis egy magyar vállalkozás előtt három út áll: vagy csődbe megy, vagy a feketegazdaságban folytatja tevékenységét, vagy Pozsonyba települ át és ott fizeti az adót.”

Matolcsy György:

„Magyarországon a világ 183 állama közül a 151. legmagasabb az adóterhelés, innen a száz alatti helyre szeretnénk lemenni három év alatt, ami óriási feladat.”

„A máltai teknős megelőzte a magyar csigát, sikerült ezt a bravúrt is végrehajtanunk.”

Szijjártó Péter:

„A miniszterelnök szóvivője újságíróknak leszögezte: a kormánytól senki ne várjon megszorításokat, a kabinet intézkedéseivel az arányos közteherviselésre, a munkahelyteremtésre és a növekedésre összpontosít.”

„Sajnáljuk, hogy a jegybank nem ért egyet az arányos közteherviselés megvalósításával, márpedig megszorításokat senki ne várjon a nemzeti ügyek kormányától, az emberekről újabb bőrt lehúzni lehetetlen.”

„Az MNB egy másik megállapítására, miszerint különadók és a jövedéki adó emelése inflációnövelő hatású, a szóvivő úgy reagált: ez a „kákán való csomókeresés”. Úgy tűnik, hogy a „jegybankelnök a személyes sértődöttségét nem tudta továbbra sem levetkőzni” – fogalmazott.”

 

Sok szeretettel küldjük mindannyiuknak Fodor Ákos haikuját, és egy szép lassú számot Gyurinak külön.

EMLÉK-TÁBLÁCSKA

Egy-egy téglát mind
adtatok a romhoz, mely
csakis az enyém.” 

 

Megosztás